ნივრის სოუსი (სამარხვო)



nivris sousi samarxvo
მასალა:

5-6 კბილი ნიორი
5 ნაჭერი თეთრი პური
50 გ. ზეითუნის ზეთი
ძმარი და მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

გასუფთავებული ნიორი დავამწნილოთ ძმარში 5 საათის განმავლობაში და შემდეგ დავნაყოთ. პურის გული დავალბოთ წყალში, გავწუროთ და შევურიოთ ნიორს. ავურიოთ კარგად, დავამატოთ ზეითუნის ზეთი და 1-2 კოვზი ძმარი. სოუსი უნდა იყოს ბლანტი კონსისტენციის. პური შეიძლება შევცვალოთ მოხარშული კარტოფილით.
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.