აფხაზური აჯიკა - Afxazuri ajika



1 კგ. წითელი მწარე წიწაკა (მომჭკნარი და არა გამხმარი)
400-500 გ. ნიორი
200 გ. უცხო სუნელი
150 გ. ხმელი ქინძი
50 გ. ხმელი ქონდარი
1 ჩ/ჭიქა ნედლი ქინძის წვენი (დაბლენდერებულიც გამოდგება)
1/2 ჭიქა ძმარი,
მარილი.

მომზადების წესი

წიწაკა გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში დავუმატოთ გატარებული ნიორი და დანარჩენი ინგრედიენტები. მარილი იმდენია საჭირო, რომ ჩვეულებრივზე ცოტა მეტი იყოს, ანუ ოდნავ მომლაშო. თასზე გავაჩეროთ 24 საათი, თან ვურიოთ. შემდეგ ჩავტენოთ ქილებში.
ამ მასას შეგვიძლია დავუმატოთ გატარებული 200გ ნიგოზი.
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.