ბადრიჯანი მაიონეზით



ბადრიჯანი მაიონეზით

(badrijani maionezit)


საჭირო ინგრედიენტები:

6-7 საშუალო ზომის ბადრიჯანი
200 გრ მაიონეზი
1 კონა ქინძი
6-7 კბილი ნიორი
1/2 ჩ.კ. ყვითელი ყვავილი
წითელი მწარე წიწაკა, დაფქული
2/3 ჩ.კ. უცხო სუნელი
მარილი

მომზადების წესი:

ბადრიჯანი დაჭერით რგოლებად ან გრძელ ფირფიტებად, დააყარეთ მარილი და დატოვეთ 30 წუთი, შემდეგ კარგად გარეცხეთ და გაწურეთ. შეწვით ზეთში ორივე მხრიდან.
გააკეთეთ სოუსი: მაიონეზი გახსენით 1/2 ჩ.ჭ. გადადუღებულ, გაგრილებულ წყალში, დაამატეთ დაჭყლეტილი ან წვრილად დაჭრილი ნიორი, უცხო სუნელი, ყვითელი ყვავილი, მწარე წიწაკა გემოვნებით, მარილი და წვრილად დაჭრილი ნედლი ქინძი.
კარგად გახსენით ეს მასა და ჩაალაგეთ მასში გაციებული შემწვარი ბადრიჯანი.
შედგით მაცივარში მინიმუმ 2 საათი, რათა კარგად გაუჯდეს გემო
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.