დარიჩინი აკონტროლებს შაქრის დონეს ორგანიზმში და ხელს უშლის ცხიმების დაგროვებას. გარდა ამისა, დარიჩინის არომატი დანაყრების შეგრძნებას იწვევს. სანელებელი ჩაიმატეთ ყავაში, ჩაიში, ხილის სალათებსა და შვრიის ფაფაში.
ილი ორგანიზმში დაგროვილი ცხიმის დაწვას უწყობს ხელს. დაუმატეთ ყავას და ჩაის, აგრეთვე, სალათისთვის მომზადებულ სოუსს. ყოველი სადილის შემდეგ ილის კომპოტი დალიეთ, რომელიც შემდეგნაირად მზადდება: 1 ჩ/კ ილის მარცვალს დაასხით 250 მლ ადუღებული წყალი. ადუღეთ 10 წუთი, გააცივეთ და დალიეთ.
ჯანჯაფილი კერძებს სასიამოვნო არომატსა და გემოს სძენს. გარდა ამისა, ორგანიზმში ნივთიერებათა ცვლას უწყობს ხელს.
მსხალი უჯრედისის საბადოა. ნივთიერება არბუტინი კი ცხიმის წვასა და ნივთიერებათა ცვლას უწყობს ხელს. მსხალი დაუმატეთ სალათებში. განსაკუთრებით ეფექტიანია მსხლისა და ჯანჯაფილის შეხამება. გახსოვდეთ, მსხალი არ მიირთვათ უზმოზე. ამასთანავე, უპირატესობა მიანიჭეთ ველური ჯიშის მსხალს.
პომიდორი სასარგებლო და აუცილებელი ბოსტნეულია. მასში შემავალი ინულინი დანაყრების შეგრძნებას იწვევს. თანაც, პომიდორი ლიკოპენს შეიცავს, რაც ონკოლოგიური დაავადებების წარმოქმნას უშლის ხელს.
შავი ლობიო სხვა პარკოსნებზე მეტად სასარგებლოა. იგი შეიცავს უჯრედისს, არეგულირებს სისხლის დონეს და გახდომას უწყობს ხელს.
გამოკვლევებით დაადგინდა, რომ ნივრით შეზავებული კერძები 7-ჯერ ზრდის გახდომის ეფექტიანობას. ნიორი აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას, არეგულირებს ნერვულ სისტემას, შეიცავს ისეთ ნივთიერებას, რაც ორგანიზმში ზედმეტი ცხიმების წვას უწყობს ხელს.
მანდილოსნები, რომლებიც საუზმეზე მოხარშულ კვერცხს მიირთმევენ, უფრო ეფექტიანად იკლებენ წონაში, ვიდრე ისინი, ვინც კვერცხზე უარს ამბობს. კვერცხის ცილა სადილობამდე დაგანაყრებთ. ზოგიერთი კვერცხზე უარს ქოლესტერინის გამოც (კვერცხი ალერგიული პროდუქტიცაა) ამბობს, მაგრამ საფრთხე არ გემუქრებათ, თუ კვირაში 7 კვერცხზე მეტს არ შეჭამთ.
ყვავილოვანი კომბოსტო უჯრედისის წყალობით დიდი ხნით დაგანაყრებთ. შეგიძლიათ ყვავილოვანი კომბოსტო წვნიანებში დაუმატოთ, უმი - სალათებში.
ყავა ყველაზე მკაცრი დიეტის დროსაც კი ნებადართულია. იგი აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას. თანაც, დამტკიცებულია, რომ ვინც რეგულარულად მიირთმევს ყავას, ნაკლებად ემუქრება დიაბეტი.
ზეითუნის ზეთის სასიკეთო თვისებების ჩამოთვლა შორს წაგვიყვანს; უბრალოდ, შეგახსენებეთ, რომ სასურველია, დიეტის დროს ზეითუნის ზეთი გამოიყენოთ. თუ უზმოზე ერთ ს/კ ზეითუნის ზეთს დალევთ, გაგიუმჯობესდებათ კანის მდგომარება და კუჭის მოქმედება.
100 გრ ხაჭო 15 გრამ ცილასა და მხოლოდ 80 კალორიას შეიცავს. ხაჭო ადვილად დაგანაყრებთ და გახდომასაც შეუწყობს ხელს. სასარგებლო დესერტია ხაჭოს, თაფლისა და დარიჩინის შეხამება.
ხორცის საუკეთესო შემცვლელი ქამა სოკოა. 100 გრამი პროდუქტი მხოლოდ 27 კალორიას შეიცავს. შეგიძლიათ იგი საუზმეზეც მიირთვათ, სადილობისასაც და ვახშამზეც; თანაც - ზეითუნის ზეთში შემწვარი ან უმი - სალათებში.
სალათები აუცილებლად ვაშლის ძმრით შეაზავეთ, მაგრამ ნუ გადაამეტებთ; ბევრი ძმარი ორგანიზმისთვის სასარგებლო არა არის.
ორაგული შეიცავს სასარგებლო ცილას, ომეგა-3-ს, აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას, იმუნიტეტსა და კანის მდგომარეობას.
მაწონი, ისევე, როგორც რძის სხვა პროდუქტები (დაბალკალორიული იოგურტი, კეფირი), შეიცავს სასარგებლო ნახშირწყლებს, ცხიმებსა და ცილებს. ამიტომ დიეტის დროს შეგიძლიათ თამამად მიირთვათ, როგორც დამოუკიდებლად, ასევე სხვა კომპონენტებთან ერთად.
ფსტა აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას, წვავს ცხიმებს, არეგულირებს სისხლში შაქრის დონეს, აუმჯობესებს განწყობილებასა და გეხმარებათ სტრესის დაძლევაში. გარდა ამისა, მაქსიმალურად მდიდარია B6 ვიტამინით. ვისაც წონაში დაკლება სურს, მთელ დღეზე 50 გრამი ფსტა უნდა გადაანაწილოს და მიირთვას.
ოსპის გადამუშავებას ორგანიზმი დაახლოებით 2 საათს ანდომებს. განაყრებთ, არეგულირებს შაქრის დონეს სისხლში. შეიცავს უჯრედისსა და ცილას. იგი სადილისთვისაც გამოდგება და საუზმისთვისაც. ოსპის ფაფას (15-30 წუთში იხარშება) ლიმონის წვენი და ჯანჯაფილი დაუმატეთ; ან ზეითუნის ზეთის, ყვავილოვანი კომბოსტოსა და ნივრის დამატებით წვნიანი მოხარშეთ.
ილი ორგანიზმში დაგროვილი ცხიმის დაწვას უწყობს ხელს. დაუმატეთ ყავას და ჩაის, აგრეთვე, სალათისთვის მომზადებულ სოუსს. ყოველი სადილის შემდეგ ილის კომპოტი დალიეთ, რომელიც შემდეგნაირად მზადდება: 1 ჩ/კ ილის მარცვალს დაასხით 250 მლ ადუღებული წყალი. ადუღეთ 10 წუთი, გააცივეთ და დალიეთ.
ჯანჯაფილი კერძებს სასიამოვნო არომატსა და გემოს სძენს. გარდა ამისა, ორგანიზმში ნივთიერებათა ცვლას უწყობს ხელს.
მსხალი უჯრედისის საბადოა. ნივთიერება არბუტინი კი ცხიმის წვასა და ნივთიერებათა ცვლას უწყობს ხელს. მსხალი დაუმატეთ სალათებში. განსაკუთრებით ეფექტიანია მსხლისა და ჯანჯაფილის შეხამება. გახსოვდეთ, მსხალი არ მიირთვათ უზმოზე. ამასთანავე, უპირატესობა მიანიჭეთ ველური ჯიშის მსხალს.
პომიდორი სასარგებლო და აუცილებელი ბოსტნეულია. მასში შემავალი ინულინი დანაყრების შეგრძნებას იწვევს. თანაც, პომიდორი ლიკოპენს შეიცავს, რაც ონკოლოგიური დაავადებების წარმოქმნას უშლის ხელს.
შავი ლობიო სხვა პარკოსნებზე მეტად სასარგებლოა. იგი შეიცავს უჯრედისს, არეგულირებს სისხლის დონეს და გახდომას უწყობს ხელს.
გამოკვლევებით დაადგინდა, რომ ნივრით შეზავებული კერძები 7-ჯერ ზრდის გახდომის ეფექტიანობას. ნიორი აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას, არეგულირებს ნერვულ სისტემას, შეიცავს ისეთ ნივთიერებას, რაც ორგანიზმში ზედმეტი ცხიმების წვას უწყობს ხელს.
მანდილოსნები, რომლებიც საუზმეზე მოხარშულ კვერცხს მიირთმევენ, უფრო ეფექტიანად იკლებენ წონაში, ვიდრე ისინი, ვინც კვერცხზე უარს ამბობს. კვერცხის ცილა სადილობამდე დაგანაყრებთ. ზოგიერთი კვერცხზე უარს ქოლესტერინის გამოც (კვერცხი ალერგიული პროდუქტიცაა) ამბობს, მაგრამ საფრთხე არ გემუქრებათ, თუ კვირაში 7 კვერცხზე მეტს არ შეჭამთ.
ყვავილოვანი კომბოსტო უჯრედისის წყალობით დიდი ხნით დაგანაყრებთ. შეგიძლიათ ყვავილოვანი კომბოსტო წვნიანებში დაუმატოთ, უმი - სალათებში.
ყავა ყველაზე მკაცრი დიეტის დროსაც კი ნებადართულია. იგი აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას. თანაც, დამტკიცებულია, რომ ვინც რეგულარულად მიირთმევს ყავას, ნაკლებად ემუქრება დიაბეტი.
ზეითუნის ზეთის სასიკეთო თვისებების ჩამოთვლა შორს წაგვიყვანს; უბრალოდ, შეგახსენებეთ, რომ სასურველია, დიეტის დროს ზეითუნის ზეთი გამოიყენოთ. თუ უზმოზე ერთ ს/კ ზეითუნის ზეთს დალევთ, გაგიუმჯობესდებათ კანის მდგომარება და კუჭის მოქმედება.
100 გრ ხაჭო 15 გრამ ცილასა და მხოლოდ 80 კალორიას შეიცავს. ხაჭო ადვილად დაგანაყრებთ და გახდომასაც შეუწყობს ხელს. სასარგებლო დესერტია ხაჭოს, თაფლისა და დარიჩინის შეხამება.
ხორცის საუკეთესო შემცვლელი ქამა სოკოა. 100 გრამი პროდუქტი მხოლოდ 27 კალორიას შეიცავს. შეგიძლიათ იგი საუზმეზეც მიირთვათ, სადილობისასაც და ვახშამზეც; თანაც - ზეითუნის ზეთში შემწვარი ან უმი - სალათებში.
სალათები აუცილებლად ვაშლის ძმრით შეაზავეთ, მაგრამ ნუ გადაამეტებთ; ბევრი ძმარი ორგანიზმისთვის სასარგებლო არა არის.
ორაგული შეიცავს სასარგებლო ცილას, ომეგა-3-ს, აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას, იმუნიტეტსა და კანის მდგომარეობას.
მაწონი, ისევე, როგორც რძის სხვა პროდუქტები (დაბალკალორიული იოგურტი, კეფირი), შეიცავს სასარგებლო ნახშირწყლებს, ცხიმებსა და ცილებს. ამიტომ დიეტის დროს შეგიძლიათ თამამად მიირთვათ, როგორც დამოუკიდებლად, ასევე სხვა კომპონენტებთან ერთად.
ფსტა აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას, წვავს ცხიმებს, არეგულირებს სისხლში შაქრის დონეს, აუმჯობესებს განწყობილებასა და გეხმარებათ სტრესის დაძლევაში. გარდა ამისა, მაქსიმალურად მდიდარია B6 ვიტამინით. ვისაც წონაში დაკლება სურს, მთელ დღეზე 50 გრამი ფსტა უნდა გადაანაწილოს და მიირთვას.
ოსპის გადამუშავებას ორგანიზმი დაახლოებით 2 საათს ანდომებს. განაყრებთ, არეგულირებს შაქრის დონეს სისხლში. შეიცავს უჯრედისსა და ცილას. იგი სადილისთვისაც გამოდგება და საუზმისთვისაც. ოსპის ფაფას (15-30 წუთში იხარშება) ლიმონის წვენი და ჯანჯაფილი დაუმატეთ; ან ზეითუნის ზეთის, ყვავილოვანი კომბოსტოსა და ნივრის დამატებით წვნიანი მოხარშეთ.
|
|
|
|
|
|
|
|
|