გასახდომი დიეტები – 3 დღიანი დიეტა (8)

3 დღიანი დიეტა

როგორ დავიკლოთ 5 კილო 3 დღეში



ადამიანი რომელიც ბევრს მოძრაობს და ნორმალური კვების რეჯიმი აქვს, საშუალოდ 1-2 კილოს იკლებს კვირის განმავლობაში.

აქ არის წონის სწრაფად დაკლების რამოდენიმე რჩევა რომელიც უნდა დაიცვათ 3 დღის განმავლობაში, მაგრამ აუცილებელია რომ მკაცრად დაიცვათ ჩამოთვლილი წესები წინააღმდეგ შემთხვევაში შედეგის მიღწევა ძალიან გაგიჭირდებათ.

gasaxdomi dietebi 3 dgiani dieta

გასახდომი დიეტები – 3 დღიანი დიეტა (7)

3 დღიანი დიეტა

3 დღეში: –5 კგ!!!



ამ დიეტის გაგრძელება 3 დღეზე მეტხანს არ შეიძლება.
საუზმე: 1 ჭიქა თაფლიანი წყალი (1 ჭიქა წყალი + 1 კოვზი თაფლი + რამდენიმე წვეთი ლიმნის წვენი)

gasaxdomi dietebi 3 dgiani dieta

გასახდომი დიეტები – 3 დღიანი დიეტა (6)

3 დღიანი დიეტა


ეს დიეტა უნდა დაიცვათ 3 დღე, დაიკლებთ 5 კგ-ს ან მეტს.
პირველ დღეს 12 საათამდე არაფერი არ უნდა ჭამოთ.

gasaxdomi dietebi 3 dgiani dieta

დიეტოლოგია - დიეტის თანმდევი ფსიქოლოგიური პრობლემები

Dietis tanmdevi fsiqologiuri problemebi


(dietologia)






ზედმეტ წონას განსაკუთრებით განიცდიან ქალები და მის მოსაშორებლად ნებისმიერ დიეტაზე თანახმანი არიან. ასეთ დროს არასრულფასოვნების კომპლექსს შიმშილით გამოწვეული სტრესული მდგომარეობაც ემატება (დამტკიცებულია, რომ შიმშილობა ადამიანისთვის სტრესფაქტორს წარმოადგენს). თუ ნივთიერებათა ცვლა დარღვეულია, დიეტის ზედმიწევნით დაცვაა საჭირო. დიეტაც სწორად უნდა იყოს შერჩეული, რადგან აქ მხოლოდ სხეულის კორექციაზე როდია საუბარი....[...]

დიეტოლოგია - დიეტური რჩევები 30 წელს გადაცილებული ქალებისათვის

Dieturi rchevebi 30 cels gadacilebuli qalebisatvis


(dietologia)




ქალების 33%-ს 30 წლიდან ჭარბი წონა აღენიშნება და ეს არც არის გასაკვირი - შენელებული მეტაბოლიზმი, მუდმივი სტრესი და ვარჯიშისთვის დარჩენილი ძალიან ცოტა დრო თავის საქმეს აკეთებს....[...]

დიეტოლოგია - ჩირი

დიეტოლოგია - ჩირი
dietologia chiri

ვიტამინები, რომლებსაც ხილი და ბოსტნეული შეიცავს, ჭირვეულები არიან. ახალმოკრეფილ ნაყოფში ისინი მრავლადაა, მაგრამ სანამ ხილი დახლებამდე, იქიდან - მაცივრის თაროებამდე, თაროებიდან კი ჩვენს სუფრამდე მიაღწევს, მისი კვებითი ღირებულება რამდენჯერმე მცირდება. საბედნიეროდ, არსებობს ხერხი, რომლითაც ვიტამინებს შევინარჩუნებთ, პროდუქტს სასარგებლო თვისებებს არ დავუკარგავთ, უფრო მეტიც - შევმატებთ კიდეც. ეს არის ხილის გახმობა. ამ ხერხის წყალობით ხილი ვიტამინების კონცენტრატად გადაიქცევა!...

დიეტოლოგია - ვეგეტარიანული კვების პლიუს-მინუსები

Vegetarianuli sakvebis plius-minusebi


(dietologia)





ვეგეტარიანელთა აზრით, მათი კვების სისტემა საშუალებას იძლევა, ღრმა მოხუცებულობამდე სავსებით ჯანმრთელმა მივაღწიოთ. მაგრამ არსებობენ ამ თეორიის მოწინააღმდეგენიც, რომელთა მოსაზრებები სამეცნიერო კვლევებს ემყარება. კიევის ჯანმრთელობის ცენტრის დაკვირვებებით, ვეგეტარიანელობის დაწყებიდან 5-7 წლის შემდეგ ადამიანს მნიშვნელოვნად უქვეითდება იმუნიტეტი....[...]

დიეტოლოგია - ჯანსაღი კვება

Jansagi kveba

(dietologia)





ჯანსაღია ისეთი კვება, რომელიც ორგანიზმს ჯანმრთელობისთვის აუცილებელი საკვები ნივთიერებებით უზრუნველყოფს. იგი შეესაბამება ორგანიზმის მოთხოვნილებას ენერგიაზე და ამავე დროს სხეულს ოპტიმალურ წონას უნარჩუნებს. სურსათის დაყოფა ერთმნიშვნელოვნად მავნე და ერთმნიშვნელოვნად სასარგებლო პროდუქტებად წარმოუდგენელია - ამის გადაწყვეტა საკუთარ ორგანიზმს უნდა მიანდოთ. ის თავად გაარკვევს, რომელი პროდუქტია მისთვის სასარგებლო და რომელი - ზიანის მომტანი. ადამიანის სხეული ხომ ძალადობას ვერ იტანს....[...]

დიეტოლოგია - რა ვიცით საკვების შესახებ

Ra vicit sakvebis shesaxeb

(dietologia)




სურსათის შეძენისას ხშირად ვხელმძღვანელობთ ჩვეული წარმოდგენებით ამა თუ იმ პროდუქტზე, თუმცა ეს წარმოდგენები ყოველთვის მართებული როდია, განსაკუთრებით იმ საკვებზე, რომელსაც მიიჩნევენ დიეტურად, მსუბუქად, სამკურნალოდაც კი. მას სიფრთხილით უნდა მოვეკიდოთ, კარგად გავეცნოთ შემადგენლობას, სასარგებლო და მავნე ინგრედიენტების შემცველობას, გავარკვიოთ, რა გავლენას მოახდენს ეს ნივთიერებები ჩვენს ორგანიზმზე. მოდი, განვიხილოთ ერთი შეხედვით უწყინარი ზოგიერთი პროდუქტი...[...]

დიეტოლოგია - გრეიპფრუტი

Greipfruti

(dietologia)




გრეიპფრუტი უნიკალურია, რადგან დანამდვილებით არავინ იცის, რას წარმოადგენს ეს ხილი. მიიჩნევენ, რომ ის ფორთოხლისა და ნარინჯის ბუნებრივი ჰიბრიდიზაციის შედეგია, მის სამშობლოდ კი ბარბადოსი ითვლება, სადაც ეს ციტრუსი XVIII საუკუნის შუა ხანებში აღმოაჩინეს. გრეიპფრუტის უნიკალური თვისებები და მისი დიეტის ეფექტიანობა სრულყოფილად დღემდე არ არის შესწავლილი. ვიცით, რომ გრეიპფრუტი ამხნევებს, ვიტამინებით ამარაგებს ადამიანის ორგანიზმს, წვავს ცხიმს, თუმცა ცნობილია მისი უარყოფითი თვისებებიც. ვარაუდად რჩება მოსაზრება, რომ გრეიპფრუტი ამცირებს ქოლესტერინის დონეს. აქვს ანტიბაქტერიული, სოკოს საწინააღმდეგო თვისებები, აუმჯობესებს ნახშირწყლოვან ცვლას.


Âñ¸ íåîáõîäìîå äëÿ äâèæêà DLE