ნატურალური წვენები დიაბეტის პრევენციისათვის



ექსპერტთა აზრით, ნებისმიერი, ახლახანს გამოწურული ხილის წვენი, ხელს უშლის გასუქების პროცესს და ამასთან, ამცირებს ისეთი დაავადებების წარმოშობის რისკს, როგორიცაა შაქრიანი დიაბეტი.

ეს მონაცემები მრავალწლოვანი დაკვირვების შედეგად იქნა მიღებული, რომელშიც 14 ათასი ამერიკელი მამაკაცი და ქალბატონი მონაწილეობდა. მიღებული შედეგები ჟურნალ “Experimental Biology” – ში გამოქვეყნდა.

კვლევის პროცესში, მეცნიერები მივიდნენ დასკვნამდე, რომ ახალი ხილის წვენის ყოველდღიური მიღება (დაახლოებით 250 მლ) 38 პროცენტით ამცირებს სიმსუქნის და 52 პროცენტით შაქრიანი დიაბეტის რისკს.

ამასთან, სამეცნიერო შრომის ავტორები ირწმუნებიან, რომ ხილის წვენის მოყვარულ ადამიანებს არასდროს აწუხებთ ვიტამინების ნაკლებობა, გაცილებით იშვიათად ემართებათ სურდო და ფიზიკურად უფრო ამტანებიც არიან.

ამიტომ, სპეციალისტები ყველას ურჩევენ, ყოველდღიურად მიიღონ თუნდაც ერთი ჭიქა ახალი ნატურალური ხილის წვენი, რაც სხვადასხვა დაავადებების პრევენციას შეუწყობს ხელს.


წყარო
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.