საჭირო მასალა
50 მლ წყალი,
320 გ ფქვილი,
2 ჩ.კ. დაფქული ჯანჯაფილი,
1 ს.კ. კაკაო,
2 ს.კ. თაფლი,
100 გ შაქარი,
0, 5 ჭიქა ზეთი,
1, 5 ჩ.კ. სოდა,
150 გ დასპირტული ალუბალი ან ალუბლის ჩირი,
50 გ ნიგოზი,
1 მწიკვი მარილი.
მომზადება:
თბილ წყალში გავხსნათ თაფლი, შაქარი, მარილი და ზეთი. ცალკე ავურიოთ მშრალი ინგრედიენტები – ფქვილი, სოდა, ჯანჯაფილი და კაკაო. თხევადი და მშრალი ინგრედიენტები ერთმანეთში ავურიოთ, დავუმატოთ ალუბალი და დამტვრეული ნიგოზი. ცომი მოვათავსოთ ცხიმწასმულ, ფქვილმოყრილ ფორმაში და 180 გრადუს ტემპერატურაზე 40-50 წუთის განმავლობაში ვაცხოთ.
50 მლ წყალი,
320 გ ფქვილი,
2 ჩ.კ. დაფქული ჯანჯაფილი,
1 ს.კ. კაკაო,
2 ს.კ. თაფლი,
100 გ შაქარი,
0, 5 ჭიქა ზეთი,
1, 5 ჩ.კ. სოდა,
150 გ დასპირტული ალუბალი ან ალუბლის ჩირი,
50 გ ნიგოზი,
1 მწიკვი მარილი.
მომზადება:
თბილ წყალში გავხსნათ თაფლი, შაქარი, მარილი და ზეთი. ცალკე ავურიოთ მშრალი ინგრედიენტები – ფქვილი, სოდა, ჯანჯაფილი და კაკაო. თხევადი და მშრალი ინგრედიენტები ერთმანეთში ავურიოთ, დავუმატოთ ალუბალი და დამტვრეული ნიგოზი. ცომი მოვათავსოთ ცხიმწასმულ, ფქვილმოყრილ ფორმაში და 180 გრადუს ტემპერატურაზე 40-50 წუთის განმავლობაში ვაცხოთ.
|
|
|
|
|
|
|
|
|