ვარდისფერი ''ჩიზქეიქი''



4 ულუფა


მომზადების ხანგრძლივობა: 12 სთ.

ინგრედიენტები:
ცხიმიანი ხაჭო - 300 გრ.
არაჟანი - 500 გრ.
ჟელატინი - 12 გრ.
შაქარი - 75 გრ.
კვერცხის ცილა - 2 ცალი
ვანილი - 1 შეკვრა.

მოსართავად:
შავი მოცხარი - 300 გრ.
თაფლი (თეთრი) - 1 ს.კ.

მომზადება: ჟელატინს დავასხათ ცივიწყალი. შაქარს დავასხათ 1 ს. კ. წყალი დამივიყვანოთ ადუღებამდე. ადუღეთ 1 წუთი. გადმოდეთ ცეცხლიდან და დაუმატეთჟელატინი.

ხაჭო და არაჟანი ავთქვიფოთ მიქსერით. ჩავასხათ მასში შაქრის სიროფი, ავურიოთ დაცოტახნით შევდპთ მაცივარში.

ავთქვიფოთ ცილა, სანამ მდგრად ქაფად არ გადაიქცევა. დავუმატოთ ვანილი და კიდევავთქვიფოთ. შემდეგ დავუმატოთ ხაჭო და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე ისევ ვთქვიფოთ.

ბოლოს ჩავასხამთ ფორმაში და 12 საათით შევინახავთ მაცივარში.

შავი მოცხარი თაფლთან ერთად ავთქვიფოთ და მოვასხათ გაცივებულ "ჩიზქეიქს".


ტკბილად ბრძანდებოდეთ!

ს. გულიაშვილი

წყარო
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.