ყვავილოვანი კომბოსტოს ჩაქაფული



ინგრედიენტები


* 1.2 კილოგრამი ყვავილოვანი კომბოსტო
* 1 ჩაის ჭიქა თეთრი ღვინო
* 15 გრამი მწვანე ხახვი
* 50 გრამი ტარხუნა
* 15 გრამი მჟაუნა
* 10 გრამი ქინძი
* 10 გრამი ოხრახუში
* 10 გრამი კამა
* 3 კბილი ნიორი
* 50 მილილიტრი მცენარეული ზეთი
* გემოვნებით დაფქული წითელი წიწაკა
* გემოვნებით მარილი

მომზადება


* ყვავილოვანი კომბოსტო გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ და დავანაწევროთ საშუალო ზომის ნაჭრებად.
* მწვანე ხახვი, მჟაუნა, ქინძი, ოხრახუში, კამა დავჭრათ წვრილად.
* ტარხუნას გამოვაცალოთ ღეროები და დავჭრათ წვრილად.
* მწვანილები მოვათავსოთ საშუალო ზომის თასზე და აურიოთ ერთმანეთში.
* ავიღოთ საშუალო ზომის ქვაბი მოვათავსოთ დაჭრილი ყვავილოვანი კომბოსტო დავასხათ წყალი ისე რომ დაიფაროს * კომბოსტო მთლიანად და შემოვდგათ საშუალო ცეცხლზე.
* ადუღებიდან 10 წუთში გადმოვიღოთ ცეცხლიდან და მოვათავსოთ საწურზე.
* ქვაბში ჩავაწყოთ მოხარშული ყვავილოვანი კომბოსტოს ნახევარი, მოვაყაროთ მწვანილების ნაზავის ნახევარი,პილპილი, * მარილი და ნიორსაჭყლეტში გადატარებული ნიორი.
* ისევ მოვაყაროთ დარჩენილი მოხარშული ყვავილოვანი კომბოსტო, მწვანილების ნაზავი, პილპილი, მარილი და შემოვდგათ საშუალო ცეცხლზე.
* დავასხათ 1 ჩაის ჭიქა თეთრი ღვინო, 1 ჩაის ჭიქა წყალი და 50 მილილიტრი მცენარეული ზეთი.
* 10 წუთის შემდეგ ამოურიოთ და გავაჩეროთ დაბალ ცეცხლზე კიდევ 10 წუთი.
* მომზადებული კერძი ამოვიღოთ ლანგარზე და მივირთვათ ცხლად.

ყვავილოვანი კომბოსტოს ჩაქაფული


გემრიელად მიირთვით!


წყარო: salata.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.