წიწიბურა ძალიან პოპულარული მარცვლეული პროდუქტია, ნოყიერი და დაბალკალორიული. ალბათ სწორედ ამის დამსახურებაცაა, რომ მას ძალიან აქტიურად იყენებენ დიეტების დროს, თუმცა წიწიბურას უამრავი დადებითი თვისებაც გააჩნია. გთავაზობთ რამდენიმე მათგანს:
1- შეიცავს ადვილად მოსანელებელ ცილებს- ნოყიერია, თან ჯანსაღი. თავისუფლად ჩაგინაცვლებთ ნებისმიერ ყუათიან სადილს, თანაც ნაყროვანების შეგრძნება დიდხანს გაგყვებათ. არეგულირებს სისხლში ქოლესტერინის დონეს.
2- ცხიმის შემცვლელი- შეიცავს დიდი რაოდენობით სახამებელს, ამიტომ აქტიურად გამოიყენებენ მას ცხიმის შემცვლელად.
3- შეიცავს ნივთიერებებს, რომელთაც მაღალი არტერიული წნევის სამკურნალოდ და დასაბალანსებლად გამოიყენებენ.
4- არაალერგიულია- აბსოლიტურად ნეიტრალური პროდუქტია და არ შეიცავს არავითარ გამაღიზიანებელ ნივთიერებებს, ამიტომ თავისუფლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ მაშინაც კი თუ ალერგია გაწუხებთ.
5- ეხმარება დიაბეტს- ახალმა კვლევამ დაამტკიცა, რომ წიწიბურა დადებითად მოქმედებს დიაბეტზე და შესაძლოა ამ დაავადების მართვაც. ის ბევრად უფრო მეტად ამცირებს სისხლში შაქრის რაოდენობას, ვიდრე ბრინჯი ან ნებისმიერი სხვა ხორბლეული პროდუქტი.
6- შესანიშნავი მოსანელებელი პროდუქტია- მასში შემავალი ნივთიერებების წყალობით ორგანიზმი ამ პროდუქტს სწრაფად ინელებს. ასუფთავებს და აძლიერებს ნაწლავებს, აძლიერებს მის ფუნქციონირებას.
7- არ შეიცავს ქიმიურ ნივთიერებებს- მთლიანად მცენარეული წარმოშობისაა. მისი მცენარე ძალიან სწრაფად იზრდება და ზედმეტ პესტიციდებს არ საჭიროებს. ამიტომ ის სრულიად ჯანსაღი პროდუქტია, რომლის გამოყენებაც თამამადაა შესაძლებელი.
წყარო: lollipop.ge
|
|
|
|
|
|
|
|
|