ინგრედიენტები:
* 140გრ. ფქვილი
* 25 გრ. კაკაოს პუდრა
* 1/2 ჩ/კ საცხობი ფხვნილი
* 1/4 ჩ/კ მარილი
* 110 გრ. კარაქი
* 240 გრ. ნახევრადტკბილი შოკოლადი
* 200 გრ შაქარი
* 3 ც. კვერცხი
მომზადების წესი:
ორცხობილის მოსამზადებლად, პირველ რიგში გააცხელეთ ღუმელი 175 °C-ზე. ტაფას ამოაკარით საცხობი ქაღალდი და წაუსვით კარაქი.

პატარა ჯამში, აურიეთ ფქვილი, კაკაო, მარილი და საცხობი ფხვნილი.

ცალკე ჟამში მოათავსეთ დატეხილი შოკოლადი და კარაქი, ჩადგით ნაწილობრივ მდუღარე წყალში, რათა გადნეს. დაამატეთ შაქარი და კვერცხი და ურიეთ კარგად.

წინასწარ მომზზადებული ფქვილი გადაურიეთ კაკაოს მასაში და ურიეთ კარგად. გამზადებული მასა კი გადაიტანეთ გამზადებულ ტაფაში და გამოაცხვეთ 20-25 წუთი.

გამოცხობის შემდეგ, გააგრილეთ ნამცხვარი ტაფაშივე ( 30 წუთით)… გაგრილებული კი შეგიძლიათ გადმოიღოთ და გემრიელად მიირთვათ.
წყარო: active.ge
|
|
|
|
|
|
|
|
|