ინგრედიენტები:
* 500 გრ. თევზის ფილე
* 300 გრ. პომიდორი
* 200 გრ. გახეხილი ან ძალიან თხლად დაჭრილი ყველი (სასურველია პარმეზანი)
* 1 ს.კ. ტომატი
* 2 ს.კ. კეტჩუპი
* 1 კბილი ნიორი
* 3-4 ღერი მწვანე ხახვი
* მარილი
* შაქარი
* შავი პილპილი.
მარინადი:
* 1 ს.კ. ტომატი თითო სუფრის კოვზ მარილსა და შაქართან ერთად გახსენით 1 ლ. წყალში. ჩაალაგეთ ხსნარში თევზის ნაჭრები და გააჩერეთ ნახევარი საათი.
მომზადება:
* თევზი დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
* პომიდორი დაჭერით მრგვალ, თხელ ნაჭრებად.
* ნიორი დანაყეთ, ყველი დახეხეთ და მწვანე ხახვი დაჭერით წვრილად.
* ცხელ, ცეცხლგამძლე ფორმაზე მოასხით 2-3 კოვზი ზეთი. დააწყვეთ თევზის ნაჭრები, ზემოდან დააწყვეთ პომიდვრის ფირფიტები, მოაყარეთ ცოტა მარილი და წაუსვით ტომატის პასტა (ან კეტჩუპი).
* ბოლოს მოაყარეთ გახეხილი ყველი, შავი პილპილი და გამოაცხვეთ საშუალო ტემპერატურაზე.
მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი.



სუფრასთან შეგიძლიათ მიიტანოთ პიურეს გარნირთან ერთად.
ბოლო და მთავარი ინსტრუქცია: გემრიელად მიირთვით!
წყარო: fridaykitchen.wordpress.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|