ნიგოზი და თხილი კიბოს განვითარების რისკს ამცირებს



ქალები, რომლებიც ხშირად მიირთმევენ კაკალს, მიწისთხილს, თხილს და ნუშს, კუჭქვეშა ჯირკვლის კიბოთი იშვიათად ავადდებიან. მეცნიერების თქმით, კვირაში ორჯერ თითო მუჭა ნიგოზის ან თხილის მიღება მნიშვნელოვნად შეამცირებს ამ ონკოლოგიური დაავადების რისკს.

კუჭქვეშა ჯირკვლის კიბო ერთ-ერთი საშიში დაავადებაა. მისი ძირითად მიზეზებად თამბაქოს მოხამრება და ჭარბწონიანობა სახელდება. დაავადება ასევე დაკავშირებულია დიაბეტთანაც. როგორც ცნობილია, კაკალი მდიდარია ვიტამინებით მინერალებითა და ფიტონაერთებით. The Telegraph-ის ინფორმაციით, ჰარვარდის სამედიცინო სკოლამ 75 000-ზე მეტი ქალი გამოიკვლია.

მართალია, ეს პროდუქტები მაღალკალორიულია, მაგრამ სინამდვილეში ქალები, რომლებიც კაკალს ხშირად იღებენ სხვებთან შედარებით ტანადები არიან. შოკოლადისგან განსხვავებით კაკალი გაცილებით სასარგებლოა. უნდა ითქვას, რომ მანამდე ექსპერტები ამტკიცებდნენ, რომ ნუში, კაკალი და თხილი გულის შეტევის რისკს 10 პროცენტით ამცირებენ, ამისათვის საკმარისია რვა გრამი ნიგოზი და თხილი კვირაში ორჯერ მივიღოთ.

საინტერესოა, რომ ორსულები, რომლებიც ნიგოზსა და თხილს მიირთმევენ, ალერგიულ ბავშვებს აჩენენ. მეცნიერთა მონაცემებით, მიწისთხილის მოყვარული ორსულების შვილები 7 წლამდე ალერგიული დაავადებებით იტანჯებიან, ვიდრე ის ბავშვები, რომელთა დედებიც ორსულობისას ნიგოზსა და თხილს არ მიირთმევდნენ.

წყარო: mtavari.info
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.