უგემრიელესი თევზი შემწვარი პომიდვრით



საჭირო მასალა:

* 6 ცალი შუაზე გაჭრილი პატარა პომიდორი
* ½ ჭიქა (50 გ) შავი ზეთისხილი
* 1/3 ჭიქა (90 მლ) ზეითუნის ზეთი
* 2 სმ-ის სისქის ნაჭრებად დაჭრილი 250 გ თეთრხორციანი თევზის (ღლაბუტა, ვირთევზა, კამბალა, თეთრი პალტუსი) ფილე
* 2 ჭიქა (100 გ) რუკოლას დაჭრილი ფოთლები

მომზადება:

გააცხელეთ ქურა 200 გრადუსამდე. მოათავსეთ პომიდვრები და ზეთისხილი საშუალო ზომის საცხობზე და მოასხით ზეთი. დატოვეთ ცეცხლზე 5 წუთს. დაამატეთ თევზი და აცხვეთ 10-15 წუთს, თევზის მომზადებამდე. მზა თევზი გადმოიღეთ საცხობიდან და შეინახეთ თბილად. შემწვარ პომიდორსა და ზეთისხილს მოაყარეთ რუკოლას ფოთლები, გაანაწილეთ ოთხ თეფშზე. ზემოდან დააწყვეთ თევზის ნაჭრები და მიირთვით ცხელი.

etanews.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.