ჟოლოსა და მასკარპონეს დესერტი



ჟოლოსა და მასკარპონეს დესერტი


ინგრიდიენტები:

- ჟოლო - 130გ ( გადავდოდ რამოდენიმე მოსართავად)
- შაქარი - 150გ
- წყალი - 150მლ
- 1/2 ლიმონის წვენი
- მასკაპონე - 250გ
- არაჟანი (სქელი) -100გ
- ჟელატინი - 2ფირფიტა (თითო 2გ-იანი)

მომზადების წესი:

მოვამზაადოთ სეროფი. წყალში გახსნილი შაქარი (75გ) ავადუღოთ. როგორც კი შაქარი გადნება გამოვრტოთ ქურა. უკეთესია თუ წყლის ნაცვლად გამოიყენებთ ჟოლოს წვენს. დავუმატოთ სეროფს კენკრა და დლენდერში ავთქვიფოთ ერთგვაროვან მასამდე. გავწუროთ საერზე, რათა გავცალკევოთ კურკები. მიღებული პიურე გავყოთ ორად.
დავალბოთ ერთი ფირფიტა ჟელატინი 15 წთ-ით ცივ წყალში. გავწუროთ და ორთქლზე გავადნოთ ბოლომდე. შევურიოთ ჟელატინი ჟოლოს პიურეს ერთ ნაწილთან და ჩავასხათ შესაფერის ჭიქებში. შევდგათ მაცივარში რომ ჟელე გაცივდეს. სანამ ჟელე გაცივდება მოვამზადოთ მეორე ფენა: ავთქვიფოთ მასკაპონე არაჟანსა და შაქართან. გავყოთ ორად და ერთ-ერთში დავამატოთ ლიმონის წვენი და დავადოთ მალინის ფენაზე ისევ შევდგათ მაცივარში.ჟელატინის მეორე ფირფიტა გავხსნათ ცივ წყალში, გავცხელოთ მალინის დარჩენილი პიურე და გავხსნათ მასში ჟელატინი.შემდეგ გაურიოთ მასში მასკაპონესა და არაჟანის მასა. შემდეგ ფრთხილად დავამატოთ ჟოლოსა და მასკაპონეს მიქსი ლიმონის ფენაზე. შევდგათ მაცივარში 2სთ-ით( უკეთესია მთელი ღამით).
ჟოლოს ნაცვლად შეიძლება გამოიყენოთ ასევე მარწყვი, მორცვი ან ნებისმიერი სხვა კენკრა თქვენი გემოვნებით.

გემრიელად მიირთვით!

































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.