შოკოლადის მუსი



6-8 ულუფა

ინგრედიენტები:
250 გრ. შავი (მწარე) შოკოლადი,
4 კვერცხის გული (გათქვეფილი),
3 კვერცხის ცილა (გათქვეფილი),
150 გრ გათქვეფილი ნაღები,
2 ს/კ ყავა "ესპრესსო",
3 ს/კ შაქარი,
ვანილი (ცოტაოდენი).

მომზადების წესი:

ადუღებულ წყალში ჩავდგათ პატარა ზომის ქვაბი და გავადნოთ მასში შოკოლადი. როცა გადნება, გადმოვიღოთ ცეცხლიდან და ცოტა შევაგრილოთ. დავუმატოთ გათქვეფილი კვერცხის გულები და ავურიოთ. დავასხათ წინასწარ მომზადებული (ცოტაოდენ მდუღარე წყალში გახსნილი) ყავა. ცალკე გავთქვიფოთ კვერცხის ცილა შაქართან და ვანილთან ერთად სანამ არ მივიღებთ ბეზეს. შოკოლადს ნაწილ-ნაწილ შევურიოთ მიღებული ბეზე. ბოლოს დავუმატოთ გათქვეფილი ნაღები, კარგად ავურიოთ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მივიღებთ, ჩავასხათ ფინჯნებში, ან სანაყინეებში და 2-3 საათით დავტოვოთ მაცივარში.

სუფრაზე მივიტანოთ მოხალულ ნიგოზთან, თხილთან ან არაქისთან ერთად.

გემრიელად მიირთვით



წყარო
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.