ტირამისუ



ინგრედიენტები:

500 გ. მასკარპონე (შეგვიძლია შევცვალოთ ნებისმიერი ნაღების მდნარი ყველით)
100 გ. შაქრის პუდრა
4 კვერცხი
250 გ. ჰაეროვანი ბისკვიტის ორცხობილა სავოიარდი, იგივე ქალის თითები
1 ჭიქა მაგარი ყავა ესპრესო
1 ჭიქა ღვინო მარსალა ან კონიაკი ან ყავის ლიქიორი
კაკაოს ფხვნილი – ზემოდან მოსაყრელად


მომზადება:

კვერცხის ცილები და გულები გავაცალკევოთ.
კვერცხის გულები და შაქარი კარგად გავთქვიფოთ.
ხის კოვზით ავზილოთ მასკარპონე და დავუმატოთ კვერცხისა და შაქრის ნაზავი.
ცალკე კარგად გავთქვიფოთ კვერცხის ცილა, სანამ თეთრ ჰაეროვან მასად არ იქცევა და დავუმატოთ მომზადებულ მასას.
ალკოჰოლური სასმელი და ყავა ერთმანეთში ავურიოთ, შიგ ამოვავლოთ ორცხობილას ნაჭრები და დავალაგოთ ერთ ფენად. ზემოდან გადავუსვათ მომზადებული კრემი და ასე გავაგრძელოთ ბოლომდე. ბოლო ფენას წავუსვათ კრემი და მოვაყაროთ კაკაოს ფხვნილი. მომზადებული დესერტი შევდგათ მაცივარში 6-7 საათით.


გემრიელად მიირთვით!


წყარო: lollipop.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.