ლიმონის კრემი ტორტების მოსართავად - კულინარია



ინგრედიენტები:
ლიმონის წვენი 125 მლ.
წყალი 125 მლ.
კვერცხის გული 1
დარბილებული კარაქი 370 გ.
შაქარი 300 გ .
ფქვილი 2 ს.კ.

თასში შეურიეთ ლიმონის წვენი, წყალი და კვერცხის გული. გადადეთ დროებით.

ქვაბში გაადნეთ 60 გ. კარაქი, დაამატეთ ფქვილი და შუშეთ 1 წუთი, თან ურიეთ. დაამატეთ ლიმონის წვენიანი ნარევი, გამუდმებული მორევით მიიყვანეთ ადუღებამდე. ძალიან დაბალ ცეცხლზე ხარშეთ 1 წუთი.

გადაიტანეთ თასში, დააფარეთ თავზე ცელოფანი და გააციეთ ოთახის ტემპერატურაზე. შემდეგ დაამატეთ შაქარი, დარჩენილი კარაქი და 5 წუთი თქვიფეთ მიქსერით, სანამ პრიალა, ერთგვაროვან, კრემოვან მასას არ მიიღებთ.

ეს კრემი ინახება დაახლოებით 3-4 დღე. გამოყენების წინ უმჯობესია თუ კიდევ ათქვეფთ, რათა ჰაეროვნება დაიბრუნოს.


წყარო: presa.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.