სამარხვო ნამცხვარი ჯემით და ფორთოხლით - კულინარია



საჭირო მასალა

350 გრ. ფქვილი
250 მლ. ფორთოხლის წვენი
250 გრ. შაქარი
100 გრ. დარბილებული მარგარინი
1 ს.კ. სახამებელი
1 ს.კ. სამარხვო მაიონეზი
10 გრ გამაფხვიერებელი ფხვნილი ან 1ჩ/კ სოდა ძმარში გახსნილი
მომჟავო გემოს ჯემი (უმჯობესია ვაშლის..)
2 ცალი თხლად დაჭრილი ფორთოხალი და რამდენიმე ცალი წითელი კენკრა – მოსართავად

მომზადება

მარგარინი და შაქარი გავთქვიფოთ. დავუმატოთ ფორთოხლის წვენი, სამარხვო მაიონეზი, სახამებელი, ფქვილი და გამაფხვიერებელი ფხვნილი. ცომი მოვათავსოთ ქაღალდჩაფენილ საშუალო ზომის ფორმაში და საშუალო ტემპერატურაზე დაახლოებით 35-40 წუთის განმავლობაში ვაცხოთ.

როდესაც გული გამოშრება, ბისკვიტი მზადაა. შეგრილებული ბისკვიტი შუაზე გავჭრათ, შუაში და ზემოდან წავუსვათ ჯემი და მოვრთოთ ფორთოხლითა და კენკრით.

წყარო: Kulinar.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.