ესტონური დარიჩინიანი ფუნთუშა - რეცეპტი - კულინარია



ინგრედიენტები:

შაქარი 70 გ.
რძე 120 მლ.
საფუარი 6-8 გ.
კარაქი 80 გ.
ფქვილი 300 გ.
კვერცხის გული 1
მარილი
დარიჩინი 2 ჩ.კ.


მომზადების წესი:

თბილ რძეში ან წყალში შეურიეთ საფუარი და დადგით 15 წუთი.

30 გ. კარაქი გაადნეთ და შეურიეთ კვერცხის გულს. დაამატეთ მარილი, ფქვილი, საფუვრიანი რძე და მოზილეთ ცომი.

ცომი ჩავდოთ ცხიომწასმულ თასში და ვაცალოთ ამოფუება.

ამასობაში გავაკეთოთ გულსართი: გავადნოთ დარჩენილი კარაქი, შევურიოთ 70 გ შაქარი და დარიჩინი

ცომი გავაბრტყელოთ 1 სმ-ზე, წავუსვათ გულსართის 2/3, გადავახვიოთ რულეტივით, მსუბუქად დავაბრტყელოთ, სიგრძეზე შუაზე ჩავჭრათ, მაგრამ ერთი ბოლო გაუჭრელი დავუტოვოთ. ამ ბოლოდან ორივე ნაწილი ერთმანეთზე გადავწნათ.

შევაერთოთ ბოლოები და გადავუსვათ დარჩენილი გულსართი.

გამოვაცხოთ 180-200 გრადუსზე დაახლოებით 20 წუთი.

წყარო: info9.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.