ტარტალეტები ნაღების კრემითა და კენკრით - რეცეპტები - კულინარია



დაგჭირდებათ:

400 გ. ორცხობილა
150 გ. კარაქი
2 ს/კ. თაფლი
200-300 გ. კენკრა
შაქრის პუდრა
პიტნა მოსართავად

კრემისთვის:

3 ჭიქა რძე
250 მგ 35%-იანი ნაღები
5 კვერცხის გული
0.5 ჭიქა შაქარი
0.5 ჭიქა ფქვილი
1 ჩ.კ სახამებელი
1 შეკვრა ვანილი

კრემისთვის
რძეში ჩაუმატეთ ნახევარი შეკვრა ვანილი. მიიყვანეთ ადუღებამდე, გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ 15 წუთი.

კვერცხის გულები და შაქარი ათქვიფეთ გათეთრებამდე. დაუმატეთ ფქვილი და სახამებელი, შემდეგ კი ნელ-ნელა დაუმატეთ რძე და ხის კოვზით ურიეთ დაბალ ცეცხლზე. შემდეგ კი დადაგით ცეცხლზე, მუდმივად ურიეთ და ხარშეთ დაახლოებით 12 წუთის განმავლობაში. შემდეგ კი გააცივეთ.

ნაღები კარგად ათქვიფეთ, შემდეგ კი ნელ- ნელა შეურიეთ გაციებული კრემი.

კალათებისთვის
ორცხობილა დაფშხვენით. აურიეთ გამდნარი კარაქი და თაფლი. შემდეგ კი სპეციალური ფორმის ძირი და გვერდები ამოავსეთ ამ მასით. აცხვეთ 200 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 10- 12 წუთით.

გამოცხობის შემდეგ ტარტალეტები ამოიღეთ ფორმიდან და ჩადეთ კრემი. შეგიძლიათ მორთოთ კენკრით, პიტნითა და შაქრის პუდრით.

pomada.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.