ბრინჯულა - რეცეპტი - კულინარია



ინგრედიენტები:

კვერცხი 3
არაჟანი 100 გ.
ხაჭო ან ყველი 200 გ.
ფქვილი 3 ს.კ.
სოდა 1/2 ჩ.კ.
ზეთი 1 ს.კ.
მარილი

მომზადების წესი:

ათქვიფეთ კვერცხი, დაამატეთ არაჟანი, ფქვილი, მარილი და სოდა ან გამაფხვიერებელი.
ბოლოს დაუმატეთ ხაჭო ან ყველი, ზეთი და მოურიეთ.
გაახურეთ ტაფა, გადაიყვანეთ დაბალ ტემპერატურაზე, მოასხით ცოტა ზეთი და დაასხით ცომი; როცა თავი მოუშრება და ქვედა ძირიც შეიბრაწება, გადააბრუნეთ.
მიირთვით ჩაისთან ან წვენთან ერთად, ცხლად.
ცომი სქლად არ დაასხათ, მაქსიმუმ – 2 სმ, რადგან შიგნიდან გამოშრობა გაუჭირდება ან გარედან დაიწვება.
გამოაცხვეთ თავღია ტაფაში, რომ მალე მოუშრეს თავი.
თუ ცომი სქელი გამოვა – გაათხელეთ რძით.

გემრიელად მიირთვით!

genius.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.