გოგრის ბლინები - რეცეპტები - კულინარია



ინგრედიენტები:

2 ჭიქა ფქვილი
1 სუფრის კოვზი შაქარი
2 სუფრის კოვზი ყავისფერი შაქარი
2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი(საცხობი ფხვნილი)
1 ჩაის კოვზი საჭმელი სოდა
1/2 ჩაის კოვზი მარილი
1 ჭიქა გოგრის პიურე
1 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი
1/2 ჩაის კოვზი დაფქული კოჭა(იმბირი/ჯინჯერი)
1/2 ჩაის კოვზი დაფქული მიხაკი
1 ცალი კვერცხი
1 1/2 ჭიქა რძე
2 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
2 ჩაის კოვზი ლიმონის ცედრა(გახეხილი კანი)
1 ჩაის კოვზი მცენარეული ზეთი


1. ჯამში ერთმანეთს კარგად შეურიეთ(დაახლოებით 2 წუთის განმავლობაში) მშრალი ინგრედიენტები: ფქვილი, თეთრი და ყავისფერი შაქარი, გამაფხვიერებელი, სოდა და მარილი.

2. ცალკე ჯამში ერთმანეთს შეურიეთ გოგრის პიურე(იხილეთ: მომზადების წესი), დაფქული სუნელები, კვერცხი, რძე, 2 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი, ლიმონის ცედრა და წვენი. ნუ მოურევთ ზედმეტად.

3. გააცხელეთ ტაფა საშუალო ცეცხლზე და მოასხით 1 ჩაის კოვზი მცენარეული ზეთი. თითო ჯერზე მოასხით ტაფას დაახლოებით 1/4 ჭიქა თხევადი ცომი და აცხვეთ ბლინები ყავისფერი შეფერილობის მიღებამდე, ორივე მხრიდან დაახლოებით 3-3 წუთით.

info9.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.