კარტოფილის რულეტი (სამარხო)

კარტოფილის რულეტი (სამარხო)

კაერტოფილის რულეტის ეს რეცეპტი მარტივი და ამავ დროულად ძალიან გემრიელია, რაც მთავარია მარხვის დოს ის მშვენივრად გამოდგება. ის იმდენად კარგია რომ შეიძლება გაამზადოთ როგორც საყოველდღეო ასევე სადღესასწაულო სუფრისთვის.
მაშ ასე ამ რულეტის მომზადებისათვის დაგჭირდებათ :
- კარტოფილი - 700გ
- კრახმალი - 3 ცუფრ. კ
- ხახვი - 250გ
- სტაფილო - 250გ
- სოკო (უმი) -250გ
- მარილი - გემოვნებით
- მწვანილი (ახალი) - 20გ

კარტოფილი ,,ფობერჟე”

კარტოფილი ,,ფობერჟე”
უგემრიელი კერძი იმათთვის ვისაც უყვართ კარტოფილი. რატომ ფობერჟე ..... იმიტომ რომ ესეც როგორც ფობერჟეს ცნობილი კვერცხი სიურპრიზითაა.
ამ კერძისათვის დაგჭირდებათ:
- კარტოფილი - 8 ცალი
- ყველი მაგარი - 200გ
- ქათმის ფარში - 500გ
- ნიორი - 2კბ
- მწვანილი (ოხრახუში და კამა) - 1კონა
- კვერცხი - 2-3ც
- კრახმალი - 50გ
- ფქვილი - 1-2 ს.კ

სოკოს ღვეზელი

სოკოს ღვეზელი
ამისათვის დაგჭირდებათ:
ცომისათვის
- გაზიანი მინერალრი წყალი (ლიკანი, ნაბეღლავი) - 250მლ
- შაქარი - 2ჩ.კ.
-მარილი - 1ჩ.კ.
- ზეთი - 2 სუფრ.კ.
- ფქვილი - 2ჭ (ზედნაყარით)

შიგთავსისთვის:
- სოკო- 400გ
- ხახვი - 1ც
ცოტაოდენი ზეთი შესაწვავად.

ქათმის ფილეთ ფარშირებული ქამა სოკო

ქათმის ფილეთ ფარშირებული ქამა სოკო

ამ უგემრიელესი საჭმლის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
- ქამა სოკო - 400გ
- ხახვი - 1ც
- ქათმის ფილე - 300გ
- მაგარი ჯიშის ყველი - 150გ
- ზეთი - შესაწველად
- მარილი და პილპილი (გემოვნებით)
- არაჟანი - 1ჭიქა

ქათმის ფილე სოკოთი

ქათმის ფილე სოკოთი
ძალიან გემრიელი და ადვილად მოსამზადებელი კერძი. ამისთვის საჭიროა:
- ქათმის ფილე - 500გ
- სოკო(ნებისმიერი) - 300გ
- ხახვი - 1 ცალი
ზეთი, მარილი, პილპილი.

,,ხორცი ფრანგულათ”

,,ხორცი ფრანგულათ”
პირველად ეს უგემრიელესი კერძი მოამზადეს პარიზში გრაფ ორლოვისათვის და დაარქვეს მას Veau Orloff, დრეს ის შეიძლება შეგხვდეს როგორც ,, დიპლომატი”. ეს კერძი დიდ მოწონებას იმსახურებს გურმანებშორი არამხოლოდ საფრანგეთში არამეტ სხვადასხვა ქვეყანაშიც.
ამ კერძის მოსამზადებლას საჭიროა შემდეგი ინგრიდიენტები:

იტალიური სამზარეულო ,,გასპაჩო”

იტალიური სამზარეულო ,,გასპაჩო”
იტალიური სამზარეულო ძლიან სპეციფიურია, მაგრამ ამავე დროს ძალიან მოთხოვნადი. ერთ-ერთი მათ კერძებიდან არის გასპაჩო, რომელიც წარმოადგენს უმი ბოსტნეულებიდან დამზადებულ ცივ სუპს, რომელიც მშვენიერად გამოდგება ზაფხულის ცხელ დღეებში როდესაც სიცხის გამომო საჭმელს ვერ ეკარებით და გეზარებათ ქურასთან დგომა.
ამ კერძის ძირითადი შემადგენელია პომიდორი. მის გარდა ასევე საჭიროა ზეთისხილის ზეთი და ნიორი მას ასევე შეიძლება დავუმატოთ კიტრი, პური, ცხარე წიწაკა, ხახვი, ძმარი ან ლიმონის წვენი,წყალი, მარილი და სანელებლები.

მაკარონი ისპანახით

მაკარონი ისპანახით
makaroni ispanaxit samarxvo kerdzebi სამარხვო კერძები

გემრიელად მიირთვით და გაიღიმეთ ხშირად!...

გაკეპილი ხორცი ყველით

გაკეპილი ხორცი ყველით

ინგრიდიენტები:
ღორის ხორცი - 4 ნაჭერი, 500გ;
მარილი, პილპილი - გემოვნებისამებრ;
ყველი - 200გ (გუდა);
მწვანილი - ოხრახუში.

ქათმის კარლეტი ქამა სოკოთი

ქათმის კარლეტი ქამა სოკოთი


ინგრიდიენტები:
ქათმის ფილე - 400გ
ხახვი - 1ც;
კვერცხი - 1ც;
პანირებისათვის სუხარი - 5სუფრ. კოვზი;
მარილი,პილპილი - გემოს მიხედვით;
ქამა სოკო - 200გ;
ფქვილი - 3 სუფრ. კოვზი;


Âñ¸ íåîáõîäìîå äëÿ äâèæêà DLE