უებარი ჩაი

uebari chai diasaxlisis kutxe rchevebi diasaxlebisatvis
მიეძალეთ ჩაის. P ვიტამინის წყალობით, რომელსაც დიდი რაოდენობით შეიცავს ჩაი, იზრდება სისხლის წითელი სხეულაკების რაოდენობა, რაც აუცილებელია ანემიის მკურნალობისთვის.

როგორ ავარჩიოთ კვერცხი

kvercxis archeva sasargeblo tvisebebi avarchiot kvercxi shenaxvis da moxmarebis wesi rchevebi diasaxlisebistvis
კვერცხის სასარგებლო თვიხებები
ფრინველის კვერცხი მაღალი კვებითი ღირებულების მქონე პროდუქტია. იგი შეიცავს თითქმის ყველა ამჟამად ცნობილ ვიტამინს, რომელთაგან განსაკუთრებით აღსანიშნავია A, D, E, K და P ვიტამინები. კვერცხის გულის თითქმის მესამედს ცხიმები შეადგენს. თუმცა კვერცხი, ძირითადად, საკვები ცილების წყაროა (კვერცხის წონის 13% ცილებია). კვერცხის ცილა და ცხიმი ბიოლოგიურად სრულფასოვან და ადამიანისთვის ადვილად ასათვისებელ ნივთიერებებს მიეკუთვნება

ქსოვილის დამარბილებლები - Vernel Sensitive

Vernel Sensitive
qsovilis damarbilebeli mgrdznobiare kanistvis rchevebi diasaxlisebistvis



კომპანია ”ჰენკელი” წარმოგვიდგენს სიახლეს - Vernel Sensitive ნატურალური ინგრედიენტით - აბრეშუმის ექსტრაქტით
კომპანია ”ჰენკელი” გთავაზობთ ქსოვილის დამარბილებლების განახლებულ ხაზს ვერნელ, რომელიც განკუთვნილია მგრძნობიარე კანისათვის და ბაზარზე წარმოადგენს პროდუქტს ახალი კონცეფციითა და ფერების უნიკალური გადაწყვეტით - Vernel Sensitive «ნაზი ვარდი და აბრეშუმის ექსტრაქტი». მისი ბაზარზე წარდგენა ფართო მარკეტინგული კამპანიის მოხდება.

ხაჭაპური სასწრაფო

ხაჭაპური სასწრაფო xachapuri saswrafo
მომზადების წესი:
ხუთწუთიანი ხაჭაპური. 200 გრამი კარაქი დავფშვნათ 5 თხელ ჭიქა ფქვილში. ისე რომ მივიღოთ ერთგვაროვანი მასა. შუაგულში ჩავასხათ ერთ ქილაზე ცოტა ნაკლები მაწონი. სანამ მაწონს და ფქვილს ავურევთ 1 ჩაის კოვზი სოდა გავხსნათ 2 ჩაის კოვზ ძმარში და დავასხათ მაწონს . ამის შემდეგ მოვზილოთ ცომი. გავახვიოთ ის ცელოფანში და შევდოთ საყინულეში მანამ სანამდე ყველს მოვამზადებთ. გავხეხოთ 700-800 გრამი წყალგავლებული და არა დამბალი ყველი (დალბობა არ არის საჭირო ) დავუმატოთ ერთი კვერხი. გამოვიღოთ ცომი მაცივრიდან გავაბრტყელოთ კონვერტისებურად მთლიანად და შუაში მოვათავსოთ ყველი. გვერდები ორი მხრიდან მივიტანოთ ერთმანეთთან და მოვუკრათ პირი და ბოლოები. თავზე გადავუსვათ ათქვეფილი კვერცხის გული და შევდოთ გაზქურაში. ხაჭაპური დაახლოებით 25-30 წუთში მზად იქნება.


გემრიელად მიირთვით !

ასორტი ხორცით, სოკოთი და კარტოფილით

asorti xorcit, sokoti da kartofilit

მომზადების წესი:
მარილი და პილპილი გემოვნებით; წვრილად დაჭრილი კარტოფილი მოვათავსოთ ცხიმმოსხმულ ღრმა ტაფაზე და შევდოთ ღუმელში დაახლოებით 10 წუთით, როდესაც კარტოფილი ფერს შეიცვლის გამოვიღოთ ღუმელიდან და მოვაყაროთ მოხარშული ხორცი ფენებად, გავაჩეროთ ღუმელში ხორცის შებრაწვამდე. შემდეგ გამზადებულ მასას მოვაყაროთ სოკო, წვრილად დაჭრილი ხახვი, შევდგათ ღუმელში დაახლოებით 3 წუთით, 3 წუთის მერე გამოვიღოთ და მოვაყაროთ გახეხილი ყველი, მოვასხათ მაიონეზის და კეტჩუბის ნაზავი, კერძი მზადაა.

სპაგეტი სოუსით

სპაგეტი სოუსით spageti sousit
მომზადების წესი:

მოვხარშოთ სპაგეტი გრძელი და წვრილი, შემდეგ ცალკე ავიღოთ 500 გრამი შერეული დაკეპილი ხორცი დავდოთ ცხელ ტაფაზე და შევბრაწოთ. დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ხორცი, რომ მოიშუშება დავასხათ 2 ან 3 ჭიქა წყალი და რამოდენიმე კოვზი ტომატ–პასტა დავამატოთ. მასა წითლად შეიფერება, ეს ყველაფერი ერთად ვადუღოთ. ხორცი რომ მოიხარშება დავამატოთ ქინძი, ოხრახუში, მარილი და პილპილი გემოვნებით. ერთი კბილი ნიორი წვრილად დაჭრილი ავურიოთ და გადმოვდგათ ცეცხლიდან. მოხარშულ სპაგეტს მოვასხათ ზევიდან და გემრიელად მივირთვათ.

ქათმის კატლეტი

qatmis katleti ქათმის კატლეტი
მომზადების წესი:

ქათამს გავაცალოთ ხორცი კანიანად, გავატაროთ ხორცის საკეპ მანქანაში 2-ჯერ, დაუმატოთ 1 თავი ხახვი, 50 გრ. კაკალი, 1 კვერცხი, 50 გრ. ცხიმი. ეს ფარში დავზილოთ კარგად და შევწვათ ცხელ ტაფაზე ცხიმში, სუხარში ამოვლებული.

სოკოს კატლეტი

სოკოს კატლეტი sokos katleti


მომზადების წესი:
გავარჩიოთ სოკო და გავრეცხოთ გამდინარე ცივ წყალში, ჩავყაროთ მდუღარე წყალში 2-3 წთ., გავწუროთ და გავატაროთ მანქანაში 2-ჯერ, გავუტაროთ ხახვიც, პურის გული დავალბოთ რძეში, გავწუროთ, ავზილოთ, ამოვავლოთ სუხარში და შევწვათ ცხელ ტაფაზე.

ქათამი ჩაშუშული არაჟანში

chasushuli qatami arajanshi ქათამი ჩაშუშული არაჟანში
მომზადების წესი:
ქათამი ჩავდოთ ადუღებულ წყალში 5 წთ. ამოვიღოთ წყლიდან და ჩავდოთ ქვაბში, დავასხათ არაჟანი, დაფნის ფოთოლი, პილპილი, გაროხი. დავამარილოთ და შევდგათ ღუმელში საშუალო ცეცხლზე. კარტოფილი დავჭრათ და შევწვათ ისე, რომ დაწითლდეს, როცა ქათამი მზად იქნება დავამარილოთ. შემწვარი კარტოფილი ფქვილში არეული ჩავყაროთ ქვაბში და შევდგათ ღუმელში 10წთ. მივიყვანოთ ადუღებამდე. დავდოთ ქათამი და გარშემო შემოვუწყოთ კარტოფილი.

კვერცხი ტომატში

kvercxi tomatshi კვერცხი ტომატში

მომზადების წესი:

დავჭრათ ორი ცალი მოზრდილი ხახვი, მოვშუშოთ ცხიმში ტომატთან ერთად. ცალკე გვქონდეს ადუღებული წყალი. გამზადებულ მასას დავუმატოთ ადუღებული ერთი ლიტრი წყალი, დავუმატოთ უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, დაფქული წიწაკა და მარილი გემოვნებით. როცა დუღილს დაიწყებს ჩავახალოთ სათითაოდ კვერცხი (5-6 ცალი). ზევიდან მოვაყაროთ დაჭრილი მწვანილი, ქინძი და ოხრახუში და ვადუღოთ 10 წუთი.


Âñ¸ íåîáõîäìîå äëÿ äâèæêà DLE