,,ხორცი ფრანგულათ”

,,ხორცი ფრანგულათ”
პირველად ეს უგემრიელესი კერძი მოამზადეს პარიზში გრაფ ორლოვისათვის და დაარქვეს მას Veau Orloff, დრეს ის შეიძლება შეგხვდეს როგორც ,, დიპლომატი”. ეს კერძი დიდ მოწონებას იმსახურებს გურმანებშორი არამხოლოდ საფრანგეთში არამეტ სხვადასხვა ქვეყანაშიც.
ამ კერძის მოსამზადებლას საჭიროა შემდეგი ინგრიდიენტები:

იტალიური სამზარეულო ,,გასპაჩო”

იტალიური სამზარეულო ,,გასპაჩო”
იტალიური სამზარეულო ძლიან სპეციფიურია, მაგრამ ამავე დროს ძალიან მოთხოვნადი. ერთ-ერთი მათ კერძებიდან არის გასპაჩო, რომელიც წარმოადგენს უმი ბოსტნეულებიდან დამზადებულ ცივ სუპს, რომელიც მშვენიერად გამოდგება ზაფხულის ცხელ დღეებში როდესაც სიცხის გამომო საჭმელს ვერ ეკარებით და გეზარებათ ქურასთან დგომა.
ამ კერძის ძირითადი შემადგენელია პომიდორი. მის გარდა ასევე საჭიროა ზეთისხილის ზეთი და ნიორი მას ასევე შეიძლება დავუმატოთ კიტრი, პური, ცხარე წიწაკა, ხახვი, ძმარი ან ლიმონის წვენი,წყალი, მარილი და სანელებლები.

მაკარონი ისპანახით

მაკარონი ისპანახით
makaroni ispanaxit samarxvo kerdzebi სამარხვო კერძები

გემრიელად მიირთვით და გაიღიმეთ ხშირად!...

გაკეპილი ხორცი ყველით

გაკეპილი ხორცი ყველით

ინგრიდიენტები:
ღორის ხორცი - 4 ნაჭერი, 500გ;
მარილი, პილპილი - გემოვნებისამებრ;
ყველი - 200გ (გუდა);
მწვანილი - ოხრახუში.

ქათმის კარლეტი ქამა სოკოთი

ქათმის კარლეტი ქამა სოკოთი


ინგრიდიენტები:
ქათმის ფილე - 400გ
ხახვი - 1ც;
კვერცხი - 1ც;
პანირებისათვის სუხარი - 5სუფრ. კოვზი;
მარილი,პილპილი - გემოს მიხედვით;
ქამა სოკო - 200გ;
ფქვილი - 3 სუფრ. კოვზი;

ხაჭოს ნამცხვარი (სირნიკი) შოკოლადით

ხაჭოს ნამცხვარი (სირნიკი) შოკოლადით

ძალიან სასარგელო და გემრიელი დესერტია ხაწოს ნამცხვარი. მას პიკანტურს და არომატულს ხდის მისი შიგთავსი, რომელიც შეიძლება ჩადოთ მასში სურვილისამებრ გემოვნების მიხედვით. დღეს კი შემოგთავაზებთ ერთერთ მის სახეობას: შოკოლადის ნამცხვარი.

კარტოფილის ალადიკები (დრანიკი)

კარტოფილის ალადიკები (დრანიკი)

დრანიკი უკრაინული მცირეკალორიული კერძია, რომელიც შესანიშნავად გამოდგება დილით საუზმისთვის და ასევე ვახშამზე ბოსტნეულის გარნირით ან თევზთან ერთად.

ინგრედიენტები:
6 საშ. კარტოფილი, 2 სუფრ. კოვზი ფქვილი, 1ც. კვერცხი, მარილი და პილპილი გემოვნებით, ცოტა ზეთი (შესაწვავად).

სასარგებლო სანელებლები


კოწახური - აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას და ღვიძლის ფუნქციებს, ხელს უწყობს ორგანიზმის დეტოქსიკაციასა და მეტაბოლიზმის ნარჩენი პროდუქტების გამოდევნას.

ქინძის თესლი - აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, აქვს ნაღველმდენი ეფექტი, ხელს უწყობს ტოქსინების გამოდევნას.
rchevebi diasaxlisebs diasaxlisis kutxe rchevebi qalebs yvelaferi qalebisatvis sasargeblo saneleblebi

7 ფაქტი მზესუმზირას შესახებ


1. თუ ხშირად მიირთმევთ მზესუმზირას, ქოლესტერინთან დაკავშირებულ პრობლემებზე შეგიძლიათ არ იფიქროთ.

2. მზესუმზირა მაგნიუმით ერთ-ერთი ყველაზე მდიდარი პროდუქტია. მისი 100 მარცვალი 317 მგ ამ ელემენტს შეიცავს.
rchevebi diasaxlisebs diasaxlisis kutxe rchevebi qalebs yvelaferi qalebisatvis faqtebi mzesumziras shesaxeb

თევზის ქონის ღირსებანი

ეს უნიკალური პროდუქტი მხოლოდ მხედველობისთვის როდია სასარგებლო, იგი:
* იცავს ადამიანს ინფარქტისა და ინსულტისგან - მის შემადგენლობაში შემავალი ომეგა-მჟავები სისხლში საგრძნობლად აქვეითებენ მავნე ქოლესტერინის დონეს და ამით ხელს უშლიან სისხლძარღვებში ათეროსკლეროზის განვითარებას, რითაც მკვეთრად იკლებს გულ-სისხლძარღვთა კატასტროფების რისკი.


rchevebi diasaxlisebs diasaxlisis kutxe rchevebi qalebs yvelaferi qalebisatvis tevzis qonis girsebani


Âñ¸ íåîáõîäìîå äëÿ äâèæêà DLE