უგემრიელესი ფორთოხლის კექსი - რეცეპტები - კულინარია

ინგრედიენტები:

• 1 ცალი ფორთოხალი.
• 150 გ. შაქარი.
• 2 ჩ.კ. ვანილის შაქარი.
• 150 გ. კარაქი.
• 3 ცალი კვერცხი


ugemrielesi fortoxlis keqsi tkbileuloba kulinaria receptebi samzareulo

საოცრად მადისაღმძვრელი ვაშლი ნუშის ბისკვიტში - რეცეპტები - კულინარია

მასალა:

50 გრ. დაფქული ნუში,
50 გრ. ჩირი,
2 ს.კ რომი,
ნახევარი ლიმონის წვენი და ცედრა.
4-6 საშუალო ზომის ვაშლი,


vashli nushis biskviti receptebi kulinaria tkbileuloba comeuloba

სიმინდის წვნიანი პურის ქერქში (ვიდეო)

გემრიელად მიირთვით!

ბრინჯის ვერმიშელი ქათმით და ბოსტნეულით - რეცეპტები - კულინარია

ქათმის მკერდი - 400 გრ. (შეგიძლიათ ქათმის სხვა ნაჭრებიც გამოიყენოთ, მხოლოდ ძვლის გარეშე)
თევზის სოუსი - 4 ს.კ.
სოიოს სოუსი - 4 ს.კ.
ჩილის სოუსი - 1 ს.კ. (არ არის სავალდებულო, მითუმეტეს თუ ცხარე არ გიყვართ)
შაქარი - 1 ჩ.კ.


brinjis vermisheli qatmit da bostneulit kulinaria receptebi rchevebi

ფრთხილად სოკოსთან! – როგორ დავიცვ­ათ თავი სოკოთი მოწამვლისგან?

საქართველოში უკანასკნელ პერიოდში გახშირდა სოკოთი მო­წამვლის ფაქტები. ოფიციალური მონაცემებით, 2008 წლის სექტემ­ბერ-ოქტომბრის თვეებში ხაშურის, ჭიათურისა და საჩხერის რაიონებში მკვეთრად იმატა მოშხამვის ფაქტ­ებმა. შემთხვევათა უმრავლესობა მოსახლეობის მიერ ტყეში მოგროვ­ილი სოკოს მოხმარებით არის გა­მოწვეული.


frtxilad sokostan rogor davicvat tavi sokoti mowamvlisgan rchevebi diasaxlisebs

ხორციანი ბლინები

ხორცის ბლინები

საქონლის ან ღორის (შეიძლება შერეული) ხორცის რბილი ნაჭერი კარგად მოვხარშოთ და გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. ხახვი წვრილად დავჭრათ, მოვხრაკოთ ერბოში შეწითლებამდე, ჩავყაროთ დაკეპილი ხორცი და კარგად ავურიოთ. ცოტაოდენ ბულიონში გავხსნათ მარილი, შავი პილპილი და დავასხათ ხორცის სატენს ისე, რომ ფარში რბილი, ნაზი გამოვიდეს. ვშუშოთ 5-10 წუთი, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაცივოთ.


xorciani blinebi blinchikeib xorcit rchevebi diasaxlisis kutxe receptebi medicina

პიკანტური ცხელი შოკოლადი- იდეალური სასმელი წვიმიანი ამინდებისთვის!

ეს უგემრიელესი სასმელი არის იდეალური შემოდგომის წვიმიანი ამინდებისთვის.

როგორ მოვამზადოთ სამარხვო პიცა? - კულინარია - რეცეპტები

ინგრედიენტები:

300 გ ფენოვანი ცომი
2 პომიდორი
2 სოსისი
70 გ მაიონეზი


rogor movamzadot samarxvo pica kulinaria receptebi

თევზის შეწვის ერთი პატარა საიდუმლო. იდეალურად შემწვარი თევზი უფხოდ

ბევრი ადამიანი თევზის ჭამას მხოლოდ იმის გამო ერიდება, რომ მას ფხები აქვს. არადა, ეს პრობლემა ძალიან მარტივად შეგიძლიათ გადაწყვიტოთ. საიდუმლო, რომელსაც ახლა გაგიმხელთ, ყველანაირი ფხიანი თევზის მომზადებისას გამოგადგებათ.


rogor shevcvat sworad tevzi diasaxlisis kutxe rchevebi qalbatonebs kulinaria

უზბეკი ბებიის საიდუმლო რჩევები უგემრიელესი ფლავის მოსამზადებლად

1. ვიწყებთ ხახვით. ვჭრით ნახევარწრეებად და ვწვავთ ზეთში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

2. ვამატებთ წინასწარ მსხვილ ნაჭრებად დაჭრილ ძროხის ხორცს.

3. ხორცს და ხახვს ვამატებთ სტაფილოს. სტაფილო უნდა იყოს დაჭრილი მსხვილ ნაჭრებად. ვამატებთ მარილს და კარგად მოვშუშავთ.


Âñ¸ íåîáõîäìîå äëÿ äâèæêà DLE