დაბალი ჰემოგლობინი (ანემია) ორსულობისას



დაბალი ჰემოგლობინი (ანემია) ორსულობისას
ანემია ორსულობისას ხშირი შემთხვევაა, რადგან ორსულის ორგანიზმს რკინა სჭირდება ორმაგ რაოდენობით. რკინა ეხმარება სისხლში გემოგლობინის ბურთულების გამოყოფას, ჰემოგლობინს თავისმხრივ აკისრია ფუნქცია უზრუნველყოს არამხოლოდ დედის ორგანიზმი არამეტ ბავშვის ორგანიზმიც ჟანგბადით. ამიტომ აუცილებელია მისი სისხლში მოცულობის გაკონტროლება. ასევე ანემიის გამომწვევი მიზეზი შიძლება ფოლის მჟავის ან ვიტამინB12 უკმარისობა.

ანემიის მკურნალობა დამოკიდებულია მისი გამომწვევი ფაქტორებისაგან. რკინა შემცველი დამატებებით მკურნალობა არ არის ერთერთი გზა.
ჰემოგლობინის სისხლში დაბალი მაჩვენებელის მახასიათებელია:

- დაღლილობი და სისუსტის მუდმივი შეგრძნება;
- კანის სიმკრთალე;
- ხშირი თავის ტკივილი;
- უცნაურად აჩქარებული გულისცემა;
- დაბალი ტემპერატურა;
- გაღიზიანებული მდგომარეობა
- გაძნელებული სუნთქვა;
- უცნაური რამეების ჭამის სურვილი (თიხა, ცარცი, ყინული, საღებავი)
- კიდურებში ჩხვლეტვა.
ასევე მოთენთილობა დილაობით, რაც იწვევს გულისრევას და ორსულობის წინ უხვი მენსტრუაცია. რკინა შმცველი პროდუქტების არ მოხმარება იწვევს ამ დავადების გამწვავებას ორსულობისას.
როგორ ავწიოთ ჰემოგლობინის შემცველობა სისხლში ორსულობის დროს:

ორსული ქალი დღეღამეში მოიხმარს დანამატებთან ერთა 20-30მგ რკინას. სისტემატიური გემოგლობინის კონტროლი აუცილებელია რადგან ყოთ დარწმუნებული არის თუ --არა ჰემოგლობინის შემცველობა ნორმის ფარგლებში.

-დაბალი ჰემოგლობინის დროს ექიმი დაგინიშნავთ სპეციალურ რკინაშემცველ დანამატებსა და ვიტამინებს, რომ ჰემოგლობინის მაჩვენებლები მიიყვანოს ნორმამდე.

-დანამატების გარდა ასევე აუცილებელია გაამდიდროთ ყოველდღიური რაციონი რკინაშემცველ პროდუქტებით: ესაა მწვანე ფოთლებიანი ბოსტნეული(სალათის ფოთლები, კომბოსტო, ჭარხალი და ა.შ.), ჩირი, ზღვის პროდუქტეი, მჭლე ხორცი და ღერღილი მარცვლისგან დამზადებული პური.

-რათა უკეთ მოხდეს ამ დანამატების ორგანიზმის მიერ ათვისება არ ღირს მათი მიღება ყვა, ჩაისა და რძესთან ერთად, უკეთესია თუ შეატანთ ფორთოხლის წვენს.

დაბალი ჰემოგლობინი (ანემია) ორსულობისას


გისურვებთ ჯანმთელობას, გაუფრთხილდით თავს!































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.