თევზის მოყვარულებს დეპრესია არ ემუქრებათ



სამეცნიერო კვლევების შედეგად დაასკვნეს, რომ იმ ქვეყნებში, რომლებშიც მოსახლეობა, ტრადიციულად, ძირითადად თევზეულითა და ზღვის პროდუქტებით იკვებება, დეპრესიისა და თვითმკვლელობის შემთხვევები გაცილებით ნაკლებია, ვიდრე იქ, სადაც ხორცი უყვართ.

საიდუმლო ომეგა-3-შია, რომელსაც თევზი დიდი რაოდენობით შეიცავს, რომელიც აუცილებელია კარგი განწყობისთვის. თუმცა გასათვალისწინებელია, რომ თერმული დამუშავებისას სასარგებლო ცხიმმჟავები იშლება, ასე რომ, მოხარშული და შემწვარი თევზი ანტიდეპრესანტად არ გამოდგება.

ამიტომ უმჯობესი იქნება, თუ უპირატესობას ჩვეულებრივ დამარილებულ ქაშაყს მიანიჭებთ - მას თერმული დამუშავების გარეშე ამზადებენ, ამდენად თევზის ქონსაც მეტს შეიცავს. გარდა ამისა, ამგვარად მომზადებული ქაშაყით მომხმარებლები D ვიტამინის ნაკლებობასაც შეივსებენ


წყარო: etanews.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.