რომელი კვერცხია უფრო სასარგებლო - მწყრის თუ ქათმის?



ადამიანის რაციონი წარმოუდგენელია კვერცხის გარეშე. ეს ცილით მდიდარი პროდუქტია. თუმცა თუ მას არასწორად გამოვიყენებთ, მან შეიძლება დიდი ზიანი მიაყენოს ჯანმრთელობას.

ქათმის კვერცხი ცილის წყაროა, რომელიც ადამიანის ორგანიზმის მთავარი სამშენებლო მასალაა. მაგრამ უმი ან თოხლოდ მოხარშული ქათმის კვერცხი სალმონელოზის გამომწვევი შეიძლება გახდეს - უმძიმესი ნაწლავური დაავადების.

სალმონელა ქათმის ორგანიზმში ცხოვრობს და კვერცხშიც ხვდება. ამიტომ კვერცხი ჯობს მაგრად მოხარშული იყოს, ან კიდევ - მწყრის. მწყრის სხეულის ტემპერატურა (42 გრადუსი ცელსიუსით) არაკომფორტული ყოფილა სალმონელასთვის. გარდა ამისა, ბაქტერიებს უძნელდებათ მწყრის კვერცხის ნაჭუჭში შეღწევა.

წყარო: etanews.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.