იტალიური სააღდგომო კექსი პანეტონე (მარტივად მოსამზადებელი)



თქვენ დაგჭირდებათ:

* ფქვილი 600 გრ

* მშრალი საფუარი 1 ს/კ

* თბილი წყალი 200 გრ

* შაქარი 100 გრ.

* კვერცხის გული 2 ცალი

* მაწონი ან უშაქრო იოგურტი 0,5 ჭიქა

* ვანილის ექსტრაქტი 1ჩ/კ

* ლიმნის ცედრა 1ც/კ

* ქიშმიში 100 გრ

* ფერადი ხილის ჩირი 100 გრ

* კარაქი 1 ს/კ

* შაქრის პუდრა 50 გრ

მომზადება

გახსენით საფუარი თბილ წყალში , დაამატეთ შაქარი და დადგით თბილ ადგილას 20 წუთი. დაამატეთ კვერცხის გული, იოგურტი, დამდნარი კარაქი, ვანილი, ლიმნის ცედრა, ცოტა მარილი და ნელ-ნელა ფქვილი. მოზილეთ რბილი და ელასტიური ცომი , დადგით თბილ ადგილზე, რომ გაფუვდეს.

ხილის ჩირს დააყარეთ შაქრის პუდრა და ჩაყარეთ გამზადებულ ცომში, აურიეთ. ცომი გადმოიღეთ ფორმაში, ცოტა ხანი გააჩერეთ. გამოაცხეთ 175 გრადუსზე 45 წთ.

www.postalioni.com
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.