ვენური ღვეზელი ალუბლით- მარტივად მოსამზადებელი და უგემრიელესი დესერტი



ეს ნაზი დესერტი გულგრილს არავის დატოვებს!

საჭირო ინგრედიენტები:

– 180 გ ნაღების კარაქი
– 200 გ ფქვილი
– 140 გ შაქარი
– 4 კვერცხი
– 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
– 500 გ ალუბალი კურკების გარეშე
– 150 გ ნუში
– 100 გ ნიგოზი
– 10 გ ვანილის შაქარი
– 1 მწიკვი მარილი

მომზადების წესი:

– შეურიეთ ერთმანეთს კარაქი, შაქარი და 1 ს/კ ფქვილი- ერთგვაროვანი კონსისტენციის მასა უნდა მიიღოთ.

– დაამატეთ 4 ათქვეფილი კვერცხი და ვანილის შაქარი. მიღებულ მასას ნელ-ნელა შეურიეთ ფქვილი (გაცრა აუცილებელია), გამაფხვიერებელი და მარილი.

– ჟარონას კარაქი წაუსვით, მოაყარეთ დაფქული ნიგოზი და მასზე ცომი გადაიტანეთ.

– ცომზე ალუბალი დააწყვეთ, ნუში მოაყარეთ და გამოაცხვეთ დესერტი 200 °С-მდე გაცხელებულ ღუმელში 25-30 წუთის განმავლობაში.

www.cnn.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.