ეს უნდა იცოდეთ - რა მოსდის ორგანიზმს, თუ უზმოზე კივს შეჭამთ



ალბათ ბევრი გვსმენია კივის სასრგებლო თვისებების შესახებ, თუმცა, საინტერესოა, კონკრეტულად, რაში ეხმარება კივი ჩვენს ორგანიზმს...

კივის ნაყოფი შეიცავს უამრავ სასარგებლო ვიტამინს, როგორიცაა B1, B2, B3, B9, B6, C, E. გარდა ამისა, კივი შეიცავს ორგანულ მჟავებს, შაქარს, ფლავონიდებს. მინერალებიდან კი ის ფოსფორით, კალიუმით, მაგნიუმით, რკინითა და ანტიოქსიდებითაა მდიდარი.

მისი ხშირად მიღება აძლიერებს იმუნურ სისტემას, ხელს უწყობს ძალების აღდგენას. მასში არსებული ანტიოქსიდანტები კი ებრძვიან სიბერის უჯრედებს და ამავდროულად ამცირებენ კიბოს წარმოქმნის რისკებს.

უწყობს ხელს წონაში დაკლებას. არის დაბალკალორიული. კივი შეიცავს ისეთ მინერალებს, რომელიც აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას და ააქტიურებს ცხიმების დაწვის პროცესს. ის ასევე წვავს ცხიმს სისხლში, რაც ამცირებს თრომბის გაჩენის რისკს. დადგენილია, რომ მას ასპირინის თვისებები აქვს.

კივი აუმჯობესებს კუჭ-ნაწლავის მოქმედებას.

მისი რეგულარული მიღება ხელს უშლის ვირუსული დაავადებების განვითარებას და კარგი საშუალებაა გაციების წინააღმდეგ. C ვიტამინი კივიში გაცილებით მეტია, ვიდრე ფორთოხალში. ამიტომაც კივი ფორთოხალზე უკეთ იცავს ორგანიზმს ინფექციებისგან და ამაღლებს იმუნიტეტს.

აუმჯობესებს განწყობას და ებრძვის დეპრესიას.

აწესრიგებს არტერიულ წნევას, თირკმელებისა და კუჭ-ნაწლავის მოქმედებას.

კივის მოხმარება ასევე აუმჯობესებს კანის სტრუქტურას. მასში შემავალი С და Е ვიტამინი, უნარჩუნებს კანს სილამაზეს. მის ნიღაბს გამათეთრებელი და დამატენიანებელი ფუნქცია აქვს.

ამიტომ, დილით, უზმოზე 1-2 კივის მიღებით, თქვენს ორგანიზმს ძალიან დაეხმარებით.

www.newposts.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.