პრაქტიკულად ყველამ იცის რომ ნიორი სასარგებლოა, თუმცა მხოლოდ მაშინ ახსენდებათ, როცა იმუნიტეტის გაძლიერება და გაციებასთან ბრძოლის საკითხი დგება. ნივრის სხვა სასარგებლო თვისებების შესახებ ნაკლებად ცნობილია…
რაც შეეხება ცედრის გამოყენებას: ლიმონი საყინულეში მოათავსეთ, შემდეგ კი ცედრა წვრილად გახეხეთ და მცირე ზომით დაამატეთ სალათებში, ჩაიში და ნებისმიერ საკვებში. შეგიძლიათ გახეხილ ცედრას შაქარი დააყაროთ და დესერტის მსგავსად მიირთვათ.
ბრიტანელმა მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ დღის განმავლობაში ერთი კვერცხის ჭამა გულსისხლძარღვთა დაავადებების რისკს ამცირებს. კვლევა ჩინეთში ჩატარდა და მასში მილიონამდე ადამიანი მონაწილეობდა. ინფორმაციას BBC ავრცელებს.
შემოთავაზებული რეცეპტით მომზადებული ნაზავი წვავს ცხიმებს (განსაკუთრებით ღვიძლის გარშემო), აქვეითებს მადას, გააჩნია შარდმდენი, ვირუსის და სოკოს საწინააღმდეგო თვისებები, ხელს უწყობს ზედმეტი წონის მოშორებას, აძლიერებს იმუნიტეტს, წმენდს ორგანიზმს, აახალგაზრდავებს კანს.
ჰიპერტონია და ჰიპერტენზია სისხლის მომატებული წნევაა. განსხვავება ისაა, რომ ჰიპერტონია დამოუკიდებელი დაავადებაა, ჰიპერტენზია კი სხვა პათოლოგიისგან გამოწვეული სიმპტომია, ამიტომაც, აუცილებელია როგორც პირველადი მიზეზის, ისე ჰიპერტნეზიის აღმოფხვრა.
ჯეჯილი ხორბლის აღმონაცენია თავთავის დასხმამდე, შესახედავად ის უბრალო ბალახს ჰგავს, მაგრამ სინამდვილეში , ერთ-ერთი უძლიერესი დეტოქსიკატორია. მისი სასარგებლო თვისებების გამო (დაწყებული მადის დაქვეითებით, დამთავრებული კიბოს პრევენციით) ჯეჯილის წვენმა აუცილებლად უნდა დაიმკვიდროს ადგილი თქვენს დიეტებში.
უბრალოდ წარმოიდგინეთ: 100 გ თესლში ინახება ჩვენი ორგანიზმისთვის დღიურად საჭირო მარგანეცის 214 %, მაგნიუმის - 155 %, ფოსფორის 168 %, თუთიას 80 %! რკინა, კალიუმი, კალციუმი, ტყვია და ფოლიუმის მჟავა ნაკლები რაოდენობით შედის, თუმცა მცენარეული ცილა გოგრის თესლში დიდი რაოდენობით არის.
თუ ართრიტით ხართ დაავადებული, ან მუხლზე სერიოზული ტრავმა გაქვთ გადატანილი, მუხლების შეშუპება თქვენთვის ნაცნობი იქნება. საშინელებაა ყოველ დღე ერთი და იგივე. მოძრაობა გვიჭირს, საშინელ დისკომფორტს ვგრძნობთ და საშველი არსაიდან ჩანს. მაგრამ ნუ დამწუხრდებით.