ბენტოს სახეობები



ტრადიციულად, იაპონური ფუდარტი – ბენტო მზადდება შემდეგი პროპორციებით 4:3:2:1. ანუ 4 წილ ბრინჯზე იღებენ 3 წილ ხორცს ან თევზს, 2 წილ ბოსტნეულსა და 1 წილ მწნილს სანელებლებთან ერთად. მოხარშული ბრინჯი ყუთში მოთავსებამდე კარგად უნდა გაცივდეს და გაშრეს, წინააღმდეგ შემთხვევაში ყუთში დაგროვილი ორთქლი საკვებს არაესთეტიკურსა და უგემურს გახდის. სასურველია, სოუსი პატარა კონტეინერში ცალკე იყოს მოთავსებული. თუ ბენტოს ერთ-ერთი შემადგენელი ნაწილი სუშია, ის ჩვეულებრივზე მეტი ვასაბით უნდა იყოს მომზადებული.

ბენტოს სახეობები:


ტიუკა ბენტო (იაპონურად 中華弁当) – ამ ტიპის ბენტოსთვის ჩინურ კერძებს იყენებენ.

ბენტოს სახეობები


კამამესი ბენტო (იაპონურად 釜飯弁当) – იყიდება რკინიგზის სადგურებზე ნაგანოს პრეფექტურაში. გამთბარი ბენტო მოთავსებულია თიხის ქოთნებში. ხშირად თიხის ქოთნებს სუვენირად იტოვებენ.

ბენტოს სახეობები


მაკუნო-უტი ბენტო (იაპონურად 幕の内弁当) – კლასიკური ბენტო, რომელიც შედგება ბრინჯისა და ნებისმიერი სხვა პროდუქტისგან (შეწვარი თევზი, მოხარშული კვერცხი, ქლიავის მარინადი და სხვ.)

ბენტოს სახეობები


ნორიბენი ბენტო (იაპონურად 海苔弁) – უმარტივესი ბენტო ბრინჯითა და საკვები წყალმცენარეებით.

ბენტოს სახეობები


საკე ბენტო (იაპონურად 鮭弁当) – მარტივი ბენტო ბრინჯითა და ორაგულით.

ბენტოს სახეობები


სიდასი ბენტო (იაპონურად 仕出し弁当) – მზადდება რესტორნებში და მიაქვთ შემკვეთებისთვის. ასეთ ბენტოს ხშირად მიირთმევენ შეკრებებზე. შეიცავს ტემპურას (თევზი, ზღვის პროდუქტები, ბოსტნეული), ბრინჯსა და მარინადს.

ბენტოს სახეობები


სუსიძუმე (იაპონურად 鮨詰め) – ბენტოს სახით შეფუთული სუში.

ბენტოს სახეობები


ტორიბენი (იაპონურად 鶏弁) – ბენტო ქათმის ხორცით.

ბენტოს სახეობები


ძუკუბენი (იაპონურად 塾弁)- სკოლის მოსწავლის ბენტო.

ბენტოს სახეობები


ჩარაბენი (იაპონურად キャラ弁) – ბენტო, რომელზეც გამოსახულია ადამიანის ან ცხოველის ფიგურა ან სახე.

ბენტოს სახეობები


ჰაიაბენი (იაპონურად 早弁) – სიტყვასიტყვით ითარგნება, როგორც სწრაფი ბენტო. განკუთვნილია საუზმესა და სადილს შორის მონაკვეთში მისართმევად.

ბენტოს სახეობები


ჰოკაბენი (იაპონურად ホカ弁) – ასე ეძახიან ბენტოს ნებისმიერ ტიპს, როცა ის მომხმარებელთან ადგილზე მიტანის სერვისს – ჰოკა-ჰოკა თეის მიაქვს.

ბენტოს სახეობები


რეიტო მიკანი (იაპონურად 冷凍ミカン) – გაყინული მანდარინი, რომელიც რკინიგზის სადგურებზე ეკიბენთან ერთად იყიდება.

ბენტოს სახეობები


ჰინომარუ ბენტო (იაპონურად 日の丸弁当) – როცა მოხარშულ თეთრ ბრინჯზე დევს წითელი სტაფილოს მრგვალი ნაჭერი ან დამწნილებული ქლიავი – უმე. ამ ტიპის ბენტო მეორე მსოფლიო ომის დროს გაჩნდა და დასახელება იაპონური დროშისგან – ჰინომარუსგან მიიღო.

ბენტოს სახეობები


წყარო: fridaykitchen.wordpress.com
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.