მოხარშული საქონლის ან ხბოს ბეჭი
( moxarshuli saqonlis an xbos bechi )
( moxarshuli saqonlis an xbos bechi )
საჭირო ინგრედიენტები:
1 ც საქონლის ბეჭი,
2 თავი ხახვი,
ოხრახუში,
მარილი - გემოვნებით.
მომზადების წესი:
საქონლის ბეჭი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, ჩავდოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი ისე, რომ დაიფაროს ხორცი და შემოვდგათ ძლიერ ცეცხლზე. ვადუღოთ რამოდენიმე წუთი, მოვქაფოთ. შემდეგ ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე მზადყოფნამდე. ხარშვისას ქვაბში დავამატოთ თავი ხახვი, ნიახური, ოხრახუში, მარილი. როცა ხორცი მოიხარშება (ჩავჩხვლიტოთ, მოხარშულ ხორცში ნემსი თავისუფლად ერჭობა, ხოლო გამოსული წვენი უფერულია), ამოვიღოთ ბულიონიდან, გადავიტანოთ სინზე, მოვასხათ ბულიონი, მოვაყაროთ ოხრახუში და მივიტანოთ მაგიდასთან, სადაც საჭიროების მიხედვით დავჭრათ გრძელ, თხელ ნაჭრებად.
ცალკე შეიძლება მივიტანოთ ტყემლის ან სხვა საწებელი.
გემრიელად მიირთვით !!!
1 ც საქონლის ბეჭი,
2 თავი ხახვი,
ოხრახუში,
მარილი - გემოვნებით.
მომზადების წესი:
საქონლის ბეჭი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, ჩავდოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი ისე, რომ დაიფაროს ხორცი და შემოვდგათ ძლიერ ცეცხლზე. ვადუღოთ რამოდენიმე წუთი, მოვქაფოთ. შემდეგ ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე მზადყოფნამდე. ხარშვისას ქვაბში დავამატოთ თავი ხახვი, ნიახური, ოხრახუში, მარილი. როცა ხორცი მოიხარშება (ჩავჩხვლიტოთ, მოხარშულ ხორცში ნემსი თავისუფლად ერჭობა, ხოლო გამოსული წვენი უფერულია), ამოვიღოთ ბულიონიდან, გადავიტანოთ სინზე, მოვასხათ ბულიონი, მოვაყაროთ ოხრახუში და მივიტანოთ მაგიდასთან, სადაც საჭიროების მიხედვით დავჭრათ გრძელ, თხელ ნაჭრებად.
ცალკე შეიძლება მივიტანოთ ტყემლის ან სხვა საწებელი.
გემრიელად მიირთვით !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|