ცხვრის ან ბატკნის ხორცის ბოზბაში (წვნიანი კერძები)



ცხვრის ან ბატკნის ხორცის ბოზბაში (წვნიანი კერძები)

(cxvris an batknis xorcis bozbashi - wvniani kerdzebi)


საჭირო ინგრედიენტები:

ცხვრის ან ბატკნის ხორცი - ერთი კილოგრამი
დუმა - 100 გრამი
ხახვი - 4-5 თავი
დანაყილი ბრინჯი - 2 სუფრის კოვზი
ქინძი - 10 ძირი
ოხრახუში - 5 ძირი
პილპილი, მარილი - გემოვნებით

მომზადების წესი:

ცხვრის ან ბატკნის ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად, გავრეცხოთ, ჩავყაროთ ქვაბში, დავასხათ წყალი, ისე, რომ ხორცს კარგად მოადგეს და დავდგათ მოსახარშად. დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი, ჩავყაროთ შიგ დაჭრილი ხახვი, დაკეპილი დუმა, დანაყილი ბრინჯი და ვხარშოთ, სანამ ხორცი მზად არ იქნება. გამორთვის წინ დავამატოთ დანაყილი პილპილი, დაჭრილი ქინძი, ოხრახუში და მარილი.


































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.