"მწვანე” სალათა (სამარხვო)



mcvane salata samarxvo
მასალა:

მწვანე სალათის ფოთლები
1 ს/კ ღვინის ძმარი
4-5 ს/კ ზეითუნის ზეთი
1/2 ჩ/კ მარილი
1/8 ჩ/კ პილპილი

მომზადების წესი

სალათის ფოთლები გავრეცხოთ და 15 წუთით ჩავდოთ ცივ წყალში. შემდეგ ამოვიღოთ წყლიდან და დავჭრათ. დაჭრილ სალათის ფოთლებს დავასხათ სოუსი და მოვურიოთ ქვემოდან ზემოთ. სალათას შეგიძლიათ დაუმატოთ 1 ცალი დაჭრილი პამიდორი ან ქათმის 2-3 ცალი დაჭრილი ღვიძლი.

სოუსის მომზადების წესი:

ჩავყაროთ ჯამში მარილი და პილპილი. დავუმატოთ ძმარი და ვურიოთ მარილის გადნობამდე. შემდეგ დავუმატოთ ზეითუნის ზეთი და კარგად მოვურიოთ. ჯამში მარილთან და პილპილთან ერთად შეგიძლიათ მოურიოთ დანაყილი ერთი კბილი ნიორი.
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.