სალამისი (თევზის ფილე ბერძნულად)



salamisi tevzis file berdznulad
მასალა:

250 გ თევზის ფილე
20 გ ლიმონის წვენი
20 გ ზეთი
40 გ ხახვი
30 გ თეთრი ღვინო
2 გ ნიორი
50 გ ბულგარული წიწაკა
100 გ კიტრი
100 გ პამიდორი
5 გ მწვანილი
პილპილი, მარილი

მომზადების წესი:

თევზის ფილეს მოვასხათ ლიმონის წვენი და მოვაყაროთ მარილი. ტაფაზე დავასხათ ზეთის ნახევარი (მითითებული ნორმის), მოვშუშოთ მასში წვრიალდ დაჭრილი ხახვი, ნიორი, შემდეგ დავაწყოთ თევზი, მოვასხათ ღვინო, მოვაყაროთ მწვანილი და ვხარშოთ 10-15 წუთის განმავლობაში თავდახურულ ტაფაში. დავჭრათ თხელ რგოლებად ბულგარული წიწაკა და დარჩენილ ზეთში შევწვათ ცალკე ტაფაზე. 10 წუთის შემდეგ წიწაკას დავუმატოთ ნაჭრებად დაჭრილი, გაფრცქვნილი კიტრი, 5 წუთის შემდეგ დავამატოთ შუაზე გაჭრილი პამიდორი და შევაზაოთ გემოვნებით პილპილითა და მარილით. როცა ბოსტნეული მზად იქნება, გადავიტანოთ ტაფაზე, სადაც თევზია და ვშუშოთ 5 წუთის განმავლობაში თავდახურულ ჭურჭელში, დაბალ ცეცხლზე. მაგიდასთან მივიტანოთ ცხელი თეთრ პურთან ან კარტოფილთან ერთად.
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.