შემწვარი თევზი მაიონეზით



shemwvari tevzi maionezit
მასალა:

1 კგ. თევზი (მაგ. სიგა, კეფალი, სკუმბრია)
100 გრ. ზეთი
300 გრ. მაიონეზი და წყალი
3-4 ძირი ქინძი
2-3 კბილი ნიორი
3 ს.კ. ფქვილი
მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

კარგად გასუფთავებული თევზი დაჭერით, ამოავლეთ ფქვილისა და მარილის ნარევში, ადუღებულ ზეთში ორივე მხრიდან კარგად შეწვით და გამოაცალეთ ძვლები.
ცალკე აიღეთ მაიონეზისა და წყლის თანაბარი რაოდენობა, კარგად აურიეთ, ადუღეთ 2-3 წუთი, დაამატეთ მარილთან ერთად დანაყილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი და დანაყილი ქინძი; შეაზავეთ მარილთან და დაასხით შემწვარ თევზს.
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.