ჩებურეკი - Chebureki



იგრედიენტები

ზეთი - 190 მლ.

ფქვილი - 550 გრ.

კვერცხი - 1 ცალი

ძროხის ხორცი - 300 გრ.

ხახვი - 3 თავი

ქინძი - 10 გრ.

ბულიონი (ძროხის) - 150 მლ.

კამა - 10 გრ.

მარილი - 8 ჩ/კ

არაყი - 20 მლ.

ღორის ხორცი - 400 გრ.

წიწაკა (შავი) - 3 ჩ/კ

ხახვი (მწვანე) - 1 კონა

მაწონი - 150 მლ.

მომზადების წესი

300 მლ. ანადუღარ წყალს დავამატოთ 40 მლ. ზეთი, მარილი, 120 გრ. ფქვილი და ავურიოთ.

გაგრილებულს დავახალოთ 1 კვერცხი, ჩავასხათ 20 მლ. არაყი და ყველაფერი კარგად ავურიოთ.

ნელ-ნელა დავამატოთ დარჩენილი ფქვილი.

ამავდროულად მოვამზადოთ ცომი. (ცომი რომ რბილი გამოვიდეს გავაჩეროთ თავდაფარებული ერთი სთ.)

მოვამზადოთ ფარში:

ხორცი გავატაროთ ხორცსაკებ მანქანაში,

წვრილად დაჭრილ ხახვს მოვაყაროთ მწვანილები, მარილი, წიწაკა და ფარშს შევურიოთ.

შემდგომ ფარშს დავამატოთ 150 მლ. ძროხის ბულიონი,მაწონი და ავურიოთ.

მოზელილი ცომი დავჭრათ რგოლებად,

გავაბრტყელოთ ცომის ბურთულა 2 მმ. სისქეზე,

გაბრტყელებული ცომის ნახევარ ნაწილს წავუსვათ წყალი ფუნჯით,

წყალწასმულ ადგილას მოვათავსოთ 1 ს/კ გულსართი,

გავანაწილოთ ცომზე და შევკრათ.

ქვაბში ჩავასხათ ზეთი, გავაცხელოთ და ჩავალაგოთ ”ჩებურეკი”,

შევბრაწოთ ორივე მხრიდან საშუალო ცეცხლზე.
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.