ჰარირა - მაროკოელი კერძი - Harira-marokoeli kerdzi



საჭირო ინგრედიენტები:

მუხუდო – 150 გრ;

მწვანე ოსპი – 50 გრ;

ბრინჯი – 50 გრ;

ვერმიშელი – 30-50 გრ;

ქათმის ფილე – 2 ცალი;

ხახვი – 2 ცალი;

პომიდორი ქილაში – 400 გრ;

ბულიონი – 1,5 ლ.

ოხრახუში და ქინძი – პატარა კონები;

ზაფრანა - ¼ ჩაის კოვზი;

ზეთი;

მარილი,

წიწაკა.

მომზადების წესი:

მუხუდო და ოსპი გარეცხეთ და ჩაალბეთ ცივ წყალში ( სასურველია ერთი დღით)

გაავლეთ გამდინარე წყალში, გადაწურეთ, დაასხით წყალი და ხარშეთ 1.30 წთ. (წყლის დაკლების შეთხვევაში შეგიძლიათ დაამატოთ)

ცალკე მოხარშეთ ქათმის ხორცი და დაჭერით წვრილად, (ბულიონი არ გადაღვაროთ)

ქვაბში ჩაასხით ზეთი, ჩაყარეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი - მოთუშეთ,

პომიდორი აქციეთ ერთიან მასად, დაასხით ხახვს - თუშეთ 5 წთ.

დაჭერით მწვანილი და დააყარეთ პომიდორსა და ხახვს - მოურიეთ,

დაასხით ამავე მასას ბულიონი, ჩაყარეთ მუხუდო, ოსპი და ბრინჯი - ხარშეთ 10 წთ.

დაუმატეთ მარილი და წიწაკა;

ბოლოს დაამატეთ ვერმიშელი (სურვილისამებრ) და ზაფრანა;

(გასათხელებლად შეგიძლიათ დაუმატოთ მუხუდოს ნახარში ან ადუღებული წყალი, გასასქელებლად დაუმატეთ მუხუდო)

ვერმიშელის ჩაყრიდან ხარშეთ 5 წთ-ის განმავლობაში.

სუფრასთან შეგიძლიათ მიიტანოთ მაწონთან ან ფინიკთან ერთად.
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.