ბრინჯი გოგრით
(brinji gogrit)
(brinji gogrit)
საჭირო ინგრედიენტები:
1 ჭიქა ბრინჯი
2,5 ჭიქა წყალი
150-200 გრ გოგრა
1 ჭიქა რძე
1-2 ჩ.კ. შაქარი
მარილი გემოვნებით
კარაქი
მომზადების წესი:
ბრინჯი გავრეცხოთ, მოვათავსოთ ქვაბში და წყალი დავასხათ. ოდნავ მარილიც შეიძლება დავუმატოთ. ადუღების შემდეგ ცეცხლს დავუწიოთ და ვხარშოთ 15 წუთი (სანამ ბრინჯი კარგად არ მოიხარშება). გოგრა პატარა კუბებად დავჭრათ. ქვაბით რძე ავადუღოთ, შემდეგ ჩავყაროთ გოგრა, სულ ცოტა მარილი და შაქარი და დაბალ ცეცხლზე მოვხარშოთ 10-15 წუთი. მოხარშული გოგრა კი ბრინჯს შევურიოთ. თეფშზე რომ გადმოვიღებთ დავუმატოთ კარაქი. სურვილის მიხედვით, შეგვიძლია ქიშმიშიც მოვაყაროთ.
1 ჭიქა ბრინჯი
2,5 ჭიქა წყალი
150-200 გრ გოგრა
1 ჭიქა რძე
1-2 ჩ.კ. შაქარი
მარილი გემოვნებით
კარაქი
მომზადების წესი:
ბრინჯი გავრეცხოთ, მოვათავსოთ ქვაბში და წყალი დავასხათ. ოდნავ მარილიც შეიძლება დავუმატოთ. ადუღების შემდეგ ცეცხლს დავუწიოთ და ვხარშოთ 15 წუთი (სანამ ბრინჯი კარგად არ მოიხარშება). გოგრა პატარა კუბებად დავჭრათ. ქვაბით რძე ავადუღოთ, შემდეგ ჩავყაროთ გოგრა, სულ ცოტა მარილი და შაქარი და დაბალ ცეცხლზე მოვხარშოთ 10-15 წუთი. მოხარშული გოგრა კი ბრინჯს შევურიოთ. თეფშზე რომ გადმოვიღებთ დავუმატოთ კარაქი. სურვილის მიხედვით, შეგვიძლია ქიშმიშიც მოვაყაროთ.
|
|
|
|
|
|
|
|
|