თევზის ბულიონი (წვნიანი)



თევზის ბულიონი (წვნიანი)

(tevzis bulioni - wvniani)


გასუფთავებული თევზი დაჭერით ნაჭრებად და გარეცხეთ, თავს თვალები და ლაყუჩები გამოაცალეთ, რადგან ის ბულიონს სიმწარეს აძლევს, ჩაყარეთ ქვაბში, დაასხით ზედ ცხელი წყალი, დაამატეთ მარილი, მწვანილეულობა, ხახვი და დადგით ცეცხლზე მოსახარშად. დუღილის დროს მოხადეთ ქაფი. თევზი როგორც კი მოიხარშება ქვაბიდან ამოიღეთ, გამოიყენეთ ცალკე თავად. გაწურეთ საწურში ბულიონი.

მასალა:

თევზი - 500 გრ.
ხახვი - 1 თავი
მწვანილი - თითო ძირი
წყალი - 2-3 ლიტრი
მარილი - გემოვნებით
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.