ხაშლამის წვნიანი
(xashlamis wvniani)
(xashlamis wvniani)
მასალა:
1 კგ ხბოს მკერდის ნაჭერი, ოხრახუში, ნიახური, ნიორი, მარილი - გემოვნებით.
მომზადების წესი:
ხბოს ხორცი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავჭრათ და ჩავდოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი ისე, რომ ხორცი დაიფაროს, დავახუროთ სახურავი, შემოვდგათ ცეცხლზე, მოვქაფოთ და მოვხარშოთ. ჩავდოთ ოხრახუშის და ნიახურის კონა. ხორცის მზადყოფნამდე 5 წუთით ადრე მოვაყაროთ მარილი.
მათლაფაზე დავასხათ ბულიონი, ჩავდოთ ხორცის ნაჭერი, მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში. ცალკე მივიტანოთ დანაყილი ნიორი - გემოვნებით.
1 კგ ხბოს მკერდის ნაჭერი, ოხრახუში, ნიახური, ნიორი, მარილი - გემოვნებით.
მომზადების წესი:
ხბოს ხორცი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავჭრათ და ჩავდოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი ისე, რომ ხორცი დაიფაროს, დავახუროთ სახურავი, შემოვდგათ ცეცხლზე, მოვქაფოთ და მოვხარშოთ. ჩავდოთ ოხრახუშის და ნიახურის კონა. ხორცის მზადყოფნამდე 5 წუთით ადრე მოვაყაროთ მარილი.
მათლაფაზე დავასხათ ბულიონი, ჩავდოთ ხორცის ნაჭერი, მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში. ცალკე მივიტანოთ დანაყილი ნიორი - გემოვნებით.
|
|
|
|
|
|
|
|
|