ენა თეთრ ღვინოში



ენა თეთრ ღვინოში

(ena tetr gvinoshi)


მასალა:

1 ც. საქონლის (ხბოს) ენა, 5 თავი ხახვი, 100 გრ კარაქი, 1 ჩაის ჭიქა თეთრი ღვინო, 3 კბილი ნიორი, წიწაკა, ოხრახუში, ქინძი, მარილი - გემოვნებით.

მომზადების წესი:

საქონლის ენა გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, მოვხარშოთ ჩვეულებრივად (იხ. წინა რეცეპტი) და დავჭრათ.
თავი ხახვი დავჭრათ ალყა-ალყა და მოვშუშოთ კარაქში. დავასხათ 2 ჭიქა გაწურული ბულიონი და 1 ჭიქა თეთრი ღვინო. დავამატოთ მარილი, წიწაკა და ვხარშოთ 5 წუთი. ჩავდოთ დაჭრილი ენის ნაჭრები და ნელ ცეცხლზე ვადუღოთ 5 წუთი, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი, ნიორი (გემოვნებით), წამოვადუღოთ და გადმოვდგათ ცეცხლიდან.
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.