შილაფლავი



შილაფლავი

(shilaplavi)


საჭირო ინგრედიენტები:

500 გრ ცხვრის ხორცი,
100 გრ დუმა,
1 ჩაის ჭიქა ბრინჯი,
პილპილი, ძირა (ზირა),
მარილი - გემოვნებით.

მომზადების წესი:

ცხვრის ხორცი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავჭრათ პატარა ნაჭრებად. წვრილად დავჭრათ დუმა. მოვაყაროთ მარილი და 20-30 წუთით დავტოვოთ თავდახურულ ქვაბში. ქვაბში ჩავასხათ წყალი ისე, რომ ხორცი დაიფაროს, შემოვდგათ ცეცხლზე, მოვქაფოთ და მოვხარშოთ სრულ მზადყოფნამდე. მდუღარე ბულიონში ჩავყაროთ გადარჩეული და გარეცხილი ბრინჯი და გავაგრძელოთ ხარშვა მზადყოფნამდე. ხარშვის ბოლოს დავამატოთ პილპილი და ძირა (ზირა).



გემრიელად მიირთვით!
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.