მოხარშული ძროხის ხორცის ტოლმა - moxarshuli zroxis xorcis tolma



მასალა:

მოხარშული ძროხის ხორცი - 500 გრამი
კომბოსტო - 600 გრამი
ხახვი - 3-4 თავი
ცხიმი - 100 გრამი
მაწონი ან არაჟანი - 400 გრამი
პილპილი, მარილი - გემოვნებით

მოხარშული, მსუქანი ძროხის ხორცის რბილი ნაჭერი ხორცსაკეპ მანქანაში გავატაროთ, დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი, ცხიმში მოშუშული ხახვი, პილპილი და კარგად ავურიოთ.

გასუფთავებული, გარეცხილი კომბოსტოს ფოთლები მოვათავსოთ ადუღებულ მარილწყალში და ნახევრად მოვხარშოთ. შემდეგ ფოთლებზე დავალაგოთ წინასწარ გამზადებული ხორცი, შევახვიოთ, მოვათავსოთ ერთ წყებად ცხიმიან ცხელ ტაფაზე და შევწვათ ყოველი მხრიდან. შემწვარი ტოლმა ჩავაწყოთ ქვაბში, დავასხათ ცოტა ბულიონი, ან წყალი, დავადგათ ცეცხლზე და ვშუშოთ 10-15 წუთი. მზა ტოლმა გადმოვიღოთ ლანგარზე, ზემოდან დავასხათ გათქვეფილი მაწონი ან არაჟანი და სუფრაზე ისე მივიტანოთ.

































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.