მასალა:
600 გრამი გოგრა
200 გრამი ბრინჯი
2 ცალი ვაშლი
50 გრამი ხილის სიროფი ან თაფლი
100 გრამი კომში
100 გრამი ერბო
100 გრამი შაქარი
მარილი – გემოვნების მიხედვით
მომზადების წესი:
გოგრა, ვაშლი და კომში გავფრცქვნათ, გული ამოვაცალოთ და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად. მოვუმატოთ შაქარწყალში დამბალი ქიშმიში, ერბო და მდუღარეში ამოვლებული ბრინჯი, ყველაფერი ეს მოვათავსოთ ქვაბში, დავასხათ 2 ჩაის ჭიქა ცხელი წყალი, დავახუროთ ხუფი და შევდგათ ცხელ ჰაერღუმელში, სადაც ის თან მოიხარშება და თანაც მაგოცხვება. სუფრაზე მივიტანოთ ხილის სიროფით ან თაფლით.
|
|
|
|
|
|
|
|
|