ლავაშის ღვეზელი



ლავაშის ღვეზელი

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

ლავაში – 2 ც.

სულგუნი – 300 გრ.

მაიონეზი – 300 გრ.

კვერცხი – 2 ც.

მომზდების წესი:

სასურველია ლავაშის ფურცელი იყოს ახალი, დრეკადია და არ იმსხვრევა, ხოლო ყველი შეგიძლიათ გამოიყენოთ იმერულიც.

გახეხეთ ყველი, მაიონეზი ათქვიფეთ კვერცხთან ერთად. ჟარონაში ჩააფინეთ პერგამენტი. ზემოდან დააფინეთ ლავაში ისე, რომ კიდეები გადმოეფინოს.

მეორე ფურცელი კი პირველის პერპენდიკულარულად. ზემოდან გადაუსვით მაიონეზის სოუსი, მოაყარეთ გახეხილი ყველის ნახევარი.

გადააფარეთ ყველს მეორე (ზედა) ლავაშის კიდეები. გადაუსვით მაიონეზის სოუსი, მოაყარეთ დარჩენილი ყველი და გადააფარეთ ქვედა ლავაშის კიდეები, ზემოდან წაუსვით დარჩენილი სოუსი.

ჰაერღუმელში გააჩერეთ დაახკოებით 20 წუთი 180 -200 გრადუს ტემპერატურაზე. ღვეზელი გემრიელია, ვიდრე ცხელია.
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.