წიწაკის უნიკალური სამკურნალო თვისებები



წიწაკის უნიკალური სამკურნალო თვისებები დიდი ხანია საიდუმლოს აღარ წარმოადგენს. ტკბილი წიწაკა ძალიან მდიდარია B, C დაD ვიტამინებით. მიკროელემენტებიდან კი მასში ჭარბადაა სპილენძი და თუთია. სასურველია, რომ წიწაკა სხვა ბოსტნეულთან ერთად, სალათის სახით მიიღოთ დღეში ორჯერ. ის შველის სისუსტეს, უმადობას, გასტრიტსა და თმის ცვენას. წიწაკის მიღება კარგია ასევე ათეროსკლერზის, ჰიპერტონიისა და თრომბოფლებიტის დროს. ის შეიცავს გლუკოზას, ფრუქტოზას, მიკრო და მაკროელემენტებს, B და C ვიტამინებს, ამიტომ საუკეთესო საშუალებაა სისხლძარღვთა დაავადებების დროს, აუმჯობესებს არტერიებს, ვენებისა და კაპილარების საერთო მდგომარეობას.

ტკბილი წიწაკა განსაკუთრებით სასარგებლოა მათთვის, ვინც ცხოვრობს რადიაქტიურად დაბინძურებულ გარემოში.

წიწაკის სიმწარე მასში არსებული ნივთიერების - კაპსაცინის არსებობითაა განპირობებული. ეს არომატული ნივთიერება წიწაკას არამარტო სიმწარეს აძლევს, არამედ აძლიერებს კუჭის ჯირკვლოვანი აპარატის ფუნქციას, რასაც ორგანიზმი მარილმჟავას ჭარბ წარმოქმნამდე მიჰყავს, ეს კი უარყოფითად მოქმედებს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტში არსებულ ბაქტერიებზე. კაპსაცინი აძლიერებს კუჭისა და ნაღვლის წვენის გამოყოფას, რაც ხელს უწყობს საჭმლის მონელების პროცესს. კაპსაცინი ეფექტურია გულ-სისხლძარღვთა დაავადების დროსაც, რადგან მისი სისტემატური მიღება კი ამცირებს ინფარქტის განვითარების რისკს და ამაღლებს სექსუალური აქტივობის უნარს.

წიწაკის რეგულარულად მიღება კარგია კიბოსგან თავის დაზღვევის მიზნით, რადგან კაპსაცინი ამარცხებს კანცეროგენურ ნივთიერებებს.

წყარო
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.