გოგრის ტკბილი ფლავი



მასალა:


1 ჩაის ჭიქა თეთრი ქიშმიში
1 ჩაის ჭიქა შტოშის ჩირი (ან შავი ქიშმიში)
½ ჩაის ჭიქა კურაგა (გარგრის ჩირი, დაუჭრელი)
½ ჩაის ჭიქა ანანასის ჩირი
½ ჩაის ჭიქა შაქარი (ნახევარს ცხელ გოგრას მოვაყრით და ნახევარი საკაზმისთვის)
½ ჩაის ჭიქა ზეთი
მარილი და ვანილი – გემოვნებით

გოგრის ტკბილი ფლავი


სიგრძეზე გადაჭრილ გოგრას ამოვასუფთავებთ, ჩანგლით დავჩხვლეტთ და საშუალო ცეცხლზე ღუმელში ვაცხობთ. როგორც კი დარბილდება, ის მზად არის (ფოტოებზე თუ დააწკაპუნებთ, გადიდდება და დეტალებს უკეთ დაინახავთ).
სანამ გოგრა ცხვება, ოდნავ მარილიან წყალში მოვხარშავთ ბრინჯს. ბრინჯის ხარშვის დროც არ არის მკაცრად განსაზღვრული.,როგორც კი დარბილდება, სანამ დაიშლება, ამოვიღებთ და გადავწურავთ. გამომცხვარ გოგრას გამოვიღებთ და გავაგრილებთ.

გოგრის ტკბილი ფლავი


შემდეგ ვიწყებთ ზეთში საკაზმის მოხალვას. ოღონდ ჯერ, სანამ ზეთი გაცხელდება, მასში დარჩენილ შაქარს და ვანილს ჩავყრით. ნელ ცეცხლზე განუწყვეტლად ვურევთ და აუცილებლად ვიცავთ ამ თანმიმდევრობას: ვყრით ლიმონის ცედრას, შემდეგ ნიგოზი, შტოში, ქიშმიში, გარგარი და ბოლოს – ანანასი.
საკაზმი გოგრაზე ცხლად უნდა დავაწყოთ. ყველაზე ბოლოს მოხალვისას დარჩენილ წვენს მოვასხავთ. სუფრაზე გატანის წინ კი ღუმელში ნელ ცეცხლზე შევათბობთ.

წყარო: mary.ge

































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.